Mattias Rundberg och Gerry Andersson får årets pedagogiska pris respektive pris för samverkan och innovation
Mattias Rundberg får Högskolans pedagogiska pris
När han har några minuter över tar Mattias Rundberg ett varv bland studenterna och kollar läget, svarar på frågor och stöttar. Han brinner för sina ämnen och strävar efter att tända studenternas intresse och nyfikenhet – samtidigt som han ställer tuffa krav på dem. Efter endast fem år som universitetsadjunkt på Högskolan i Halmstad är Mattias Rundberg mottagare av det pedagogiska priset 2019.
– Vilken ära! Så himla häftigt! säger Mattias Rundberg, universitetsadjunkt i naturvetenskap och matematik vid Akademin för lärande, humaniora och samhälle, om att han har fått det pedgogiska priset i år.
– Jag har många runt omkring mig att tacka för att jag har lyckats så väl.
I en föränderlig värld gäller det för lärarutbildare att, oavsett om det gäller digitala verktyg eller ej, att ta in nya grepp och metoder i sin undervisning. Att lyfta in digitala verktyg i undervisningen är självklart för Mattias Rundberg. Tillsammans med studenterna jämför han klassiska naturvetenskapliga laborationer med digitala varianter.
– När jag inte måste sitta vid mitt skrivbord, eller när jag behöver ta en lite paus, då är jag ute och möter studenternas frågor i stället för att få dem via mejl. Jag går ett varv, säger ”hej” och pratar med dem som behöver det. Jag gillar att träffa studenterna, prata, resonera och öppna för diskussion tillsammans med dem, säger Mattias Rundberg.
Läs en längre intervju med Mattias Rundberg – och se motiveringen till varför just han fick priset.
Kort om Högskolan i Halmstads pedagogiska pris
Högskolan i Halmstad inrättade det pedagogiska priset 2007. Utmärkelsen går till en lärare som är särskilt framgångsrik i att utveckla studenters lärande. Vinnaren får delta i valfri europeisk högskolepedagogisk konferens.
Läs mer om det pedagogiska priset här.
Gerry Andersson belönas med Högskolan i Halmstads pris för samverkan och innovation
Årets vinnare av Högskolans i Halmstads pris för samverkan och innovation är Gerry Andersson, till vardags samverkanskoordinator på Akademin för hälsa och välfärd. I motiveringen beskrivs Gerry Andersson som en sann innovatör – han hittar alltid nya lösningar och sätt att arbeta på.
– Det är fantastiskt roligt! Jag är både stolt och glad – och ödmjuk eftersom det är många som jobbar mycket och bra med samverkan, säger Gerry Andersson.
Samverkan handlar till stora delar om att lyssna, att förstå sin egen organisation och partnerorganisationer, personliga egenskaper och engagemang, menar Gerry Andersson. Själv arbetar han mycket med förankring, relationsskapande och att se till att ha samtalen i gång.
– Jag tycker om att ha en pågående dialog med olika parter. Då menar jag samtal som får lov att ta lite tid – vi söker inte direkta resultat omedelbart, säger Gerry Andersson.
Läs en längre intervju med Gerry Andersson – och se filmen där han berättar om sitt arbete.
Kort om Högskolan i Halmstads pris för samverkan och innovation
Priset för samverkan och innovation ska uppmärksamma framgångar och insatser som har att göra med nyttiggörande, innovation och samverkan. Priset delas ut till den person eller grupp av personer som har varit särskilt framgångsrik i – att genom samverkan – utveckla och stärka samhällsnyttan i Högskolan i Halmstads utbildning och forskning.
Läs mer om priset för samverkan och innovation.
Kontakta pristagarna
Mattias Rundberg, universitetsadjunkt i naturvetenskap och matematik. Telefon: 035-16 76 77, e-post: mattias.rundberg@hh.se
Gerry Andersson, samverkanskoordinator. Telefon: 035-16 77 34, e-post: gerry.andersson@hh.se
Bilder
Om
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad
035-16 71 00https://www.hh.se/
Det innovationsdrivande lärosätet
Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och omfattande samverkan med samhället. Högskolan erbjuder populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är tydligt profilerad mot de två fokusområdena Hälsoinnovation respektive Smarta städer och samhällen.
Följ Högskolan i Halmstad
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad
Carl Bennet storsatsar på postdoktorer i humaniora vid Högskolan i Halmstad16.12.2024 08:21:59 CET | Pressmeddelande
Företagsledaren Carl Bennet finansierar via sitt företag Carl Bennet AB tre postdoktorsanställningar i humaniora vid Högskolan i Halmstad. Syftet är att öppna nya karriärvägar för humanister både inom akademin och inom privat och offentlig sektor. Satsningen går i linje med den värdering av humanistisk kunskap som Carl Bennet ger uttryck för.
Fysiklärare och team i socialt arbete prisas på Högskolan i Halmstad19.11.2024 09:22:47 CET | Pressmeddelande
I fredags, under firandet av akademisk högtid på Högskolan i Halmstad, delades lärosätets pedagogiska pris och pris för samverkan och innovation ut. Struan Gray fick det pedagogiska priset och Helena Eriksson, Sara Helmersson och Sara Högdin fick pris för samverkan inom socialt arbete.
Pressinbjudan: Akademisk högtid vid Högskolan i Halmstad6.11.2024 08:04:00 CET | Pressmeddelande
Snart firas årets akademiska högtidsvecka vid Högskolan i Halmstad. Veckan bjuder på de nya professorernas installationsföreläsningar samt en hedersdoktor som håller sin hedersdoktorsföreläsning. Den avslutas med den festliga högtidsceremonin den 15 november 2024.
”Alldeles för tjock” – normkritiska självtester visar konsekvenser av hälsoenkät för barn24.10.2024 09:04:00 CEST | Pressmeddelande
Vilka tankar väcks hos en ung person när hen ombeds att svara på frågan om man tycker att man är alldeles för tjock? Och vad signalerar frågorna om hur ofta ens familj reser eller om man har ett eget rum? Enkäten Skolbarns hälsovanor, som genomförs i mer än 50 länder, förmedlar och befäster normer, menar forskare vid Högskolan i Halmstad, som har tagit fram normkritiska medicinska självtester för att visa vilka konsekvenser enkäten kan få.
Överlevares erfarenhet av en barndom med cancer1.10.2024 09:24:05 CEST | Pressmeddelande
Att som barn ha blivit behandlad för akut lymfatisk leukemi påverkar uppväxten. I ny forskning från Högskolan i Halmstad beskriver vuxna canceröverlevare upplevelsen av sin barndom. De berättar om att vara annorlunda, om trygghet och också om skuldkänslor – känslor som är viktiga inte minst för hälso- och sjukvården att känna till.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum