Solna stad

Premiär för Radio Ankaret – närradio för Solnas seniorer

Dela
Med premiär onsdagen den 15 april klockan 15.00 startar Radio Ankaret – ett närradioprogram som riktar sig till Solnas seniorer.

Seniorträffen Ankaret i Hagalund har i samarbete med lokala aktörer tagit fram ett närradioprogram som riktar sig till Solnas seniorer. Radio Ankaret sänds på frekvens 97,3 med premiär på onsdag den 15 april, klockan 15.00. Programmet planeras därefter att sändas varje onsdag klockan 15.00 till 15.30 fram till sommaren. Radio Ankaret produceras av Solna stad, i samverkan mellan omvårdnadsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen.

– Med Radio Ankaret skapar vi en helt ny plattform för att nå ut till Solnas äldre under den tid vi inte kan erbjuda våra ordinarie seniorträffar. Radio är dessutom ett bra alternativ som många äldre redan tar del av, och kompletterar stadens övriga kanaler, säger Nataliya Hulusjö, omvårdnadsnämndens ordförande, Solna stad.

– Radio Ankaret är ett bra exempel på hur vi upprätthåller kommunal service även i ett ansträngt läge – genom kreativa lösningar i samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och omvårdnadsförvaltningen. Här får också Solna kulturskola möjlighet att bjuda på musikalisk underhållning varje vecka, säger Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Solna stad.

Intervjuer, gymnastik och musik

Radio Ankaret presenterar intervjuer med Solnas seniorprofiler, tips, dikter och minnen kopplade till platser och vardagslivet i Solna. Varje program avslutas med ett gymnastikpass med omvårdnadsförvaltningens hälsopedagoger samt ett musikinslag från Solna kulturskolas elever.

Hälsa till nära och kära

Det är även möjligt att ringa in en hälsning till nära och kära på Radio Ankarets telefonsvarare: 08-746 33 08 Programmet sänds i repris på måndagar klockan 15.00 och finns även tillgängligt digitalt via Facebook-sidan Kultur i Solna – senior.

Samarbete med Radio Ayaneh

Radio Ankaret är ett samarbete med radiostationen Radio Ayaneh, som i vanliga fall främst vänder sig till persisktalande i Sverige. Tidigare har Radio Ayaneh upplåtit sändningstid för samhällsrelaterade inslag från myndigheter på olika språk. Detta är första gången denna typ av program sänds från radiostationen.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

Pressjour 08-746 12 00http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye