Plantation Isle of Fiji – med smak av paradiset

Plantation Ilse of Fiji har gjorts på melass och destillerats både i kolonn- och traditionell potstillpanna. Därefter har spriten lagrats på amerikanska bourbonfat i tropiskt klimat under två till tre år innan den skeppats till cognacshuset Masion Ferrand i sydvästra Frankrike för ytterligare ett års lagring på fat som tidigare innehållit cognac. Att dubbellagra rom på två kontinenter ger en egen stil till Plantaions rom och är en av anledningarna till de många utmärkelser som Plantation fått vid världens stora dryckestävlingar.
Doften du möter är intensiv melass och päron. Därefter kommer fruktiga toner med äpplen, päron, krusbär och kryddigare aromer med muskot, vanilj och en liten stillsam rök.
Smaken är fyllig och djup, vaniljkola, honung, ingefära och fruktiga inslag av plommon och kokos.
Utmärkt att njuta som den är eller som en exotisk longdrink med kokosvatten och citronjuice.
Fijiöarna anses vara en optimal plats för att odla sockerrör. Den vulkaniska jorden, världens renaste vatten och den jämna höga temperaturen ger Fijis sockerrör en sockerhalt som är högre än någon annanstans i världen. Fiji har en unik ”terroir” som sätter sin egen fruktiga stil på ögruppens rom. Med Plantation Isle of Fiji vill franska Plantation hylla önationen och den makalösa skönheten på Fiji Islands.
- Plantation Isle of Fiji är en smakupplevelse som leder tankarna till kristallklara laguner och vajande kokospalmer. Det känns verkligen som att smaka på paradiset, säger Hugo Simberg som är Brand Manager hos den svenska importören Spring Wine & Spirits.
Sockerindustrin på Fiji sysselsätter närmare 200 000 personer, vilket motsvarar cirka 30 procent av samtliga förvärvsarbetande. Sockerindustrin är så betydelsefull att sockerrör har fått bli en del av såväl önationens flagga som dess statsvapen. Trots detta finns endast ett romdestilleri på de 300 öarna, South Pacific Distillery, som ligger i Lautoka på den västra delen av huvudön.
Hugo Simberg,Produktchef Sprit, hugo.simberg@springwine.se
Nyckelord
Kontakter
Anna SpendrupPr Manager
Tel:+46(0)701827702Bilder
Om
Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 45 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, Piccini, Gallo, Chavin, Domaine Bousquet, Pasqua, Trapiche, LYV, Boschendal, El Coto, Frescobaldi, McPherson, Smirnoff Ice, Planteray Rum, Tamnavulin, Dalmore och Jura. På restaurang representerar de även Diageo med varumärken som Baileys, Tanqueray, Johnnie Walker mfl.
Följ Spring Wine & Spirits AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB
Nyhet i Systembolagets fasta sortiment – La Molla Montepulciano d’Abruzzo Riserva 201824.11.2025 13:16:35 CET | Pressmeddelande
Den 1 december lanseras La Molla Montepulciano d’Abruzzo Riserva 2018 i Systembolagets fasta sortiment. Det är en elegant och nyanserad Riserva från Abruzzo – skapad med respekt för naturen och regionens vintradition, men med modern precision, och tydligt hållbarhetsfokus. La Molla är en kraftfull, ekologisk och prisvärd klassiker i modern tappning. Artikelnummer: 20177, 149 kr.
Äntligen Beaujolais Nouveau – Les Griottes 202512.11.2025 08:10:00 CET | Pressmeddelande
Vinvärldens egen temadag infaller den tredje torsdagen i november, då årets skörd av Beaujolais Nouveau firas världen över. Beaujolais Nouveau Les Griottes 2025 lanseras exklusivt i beställningssortimentet den 17 november, i god tid för att hinna hämtas ut till premiären torsdagen den 20 november. Artikelnummer: 5169601, 149kr.
Legaris Páramos 2022 – exklusivt släpp från hög höjd i Ribera del Duero11.11.2025 13:26:26 CET | Pressmeddelande
På fredag den 14 november släpps 4 800 flaskor av Legaris Páramos 2022 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Vinet är gjort på tinto fino (mer känd som tempranillo) från tre olika vingårdar som ligger på ovanligt hög höjd i den ansedda regionen Ribera del Duero. Resultatet är ett nyanserat och mörkfruktigt vin som passar perfekt till säsongens smakrika kötträtter. Artikelnummer: 9592501, 229 kr.
Alkoholfri nyhet till nyår – Chavin Blanc de Blancs7.11.2025 15:05:22 CET | Pressmeddelande
Lagom till jul- och nyårsfirandet lanseras alkoholfria Chavin Blanc de Blancs i Systembolagets tillfälliga sortiment. Chavin Blanc de Blancs är ett elegant mousserande vin som passar perfekt för att skåla in det nya året – eller till skaldjur och ostron. Ett vin för den som vill fira med stil, men utan alkohol. Chavin hyllas kontinuerligt av internationella vinkritiker och har belönats med utmärkelsen Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner. Artikelnummer 190901, 99 kr.
La Renacida 2022 – exklusivt släpp från historisk spansk vingård7.11.2025 10:43:34 CET | Pressmeddelande
Fredagen den 14 november lanseras La Renacida 2022 i Systembolagets tillfälliga sortiment – endast 600 flaskor finns tillgängliga för den svenska marknaden. Vinet kommer från Bodega Finca Museum i Cigales, norr om Ribera del Duero, och görs på druvor från nästan hundra år gamla stockar planterade redan år 1928. Odlingsarbetet sker enligt hållbara principer, helt utan kemiska tillsatser. Resultatet är ett vin med rödfruktig elegans, djup och komplexitet. Artikelnummer: 95800, 249 kr.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum

