Digital avslutning och Utexpo på Högskolan i Halmstad i år

Sedan ett par år ordnar Högskolan en gemensam avslutningshögtid för sina avgångsstudenter på Halmstad arena i samband med läsårets slut. Årets högtid, som skulle ha ägt rum på fredag den 5 juni, blir emellertid inte som planerat. Högskolans rektor beslutade tidigare under våren att ställa in årets gemensamma avslutningshögtid på grund av rådande pandemisituation. Även de programvisa samlingarna som kompletterar den gemensamma högtiden har ställts in, liksom den årliga examensmässan Utexpo samt stipendie- och prisutdelningar (i fysisk form).
Digitala programsamlingar ersätter högtiden 2020
För att ändå göra avslutningen så festlig och ”gemensam” som möjligt för alla avgångsstudenter har ett paket med olika digitala moment tagits fram, bland annat med videohälsningar från rektor och studentkåren.
– Jag önskar verkligen att våra studenter hade fått uppleva avslutningen som det var tänkt. Tyvärr är situationen som den är och vi kan i år inte genomföra avslutningshögtiden på Halmstad arena som vi brukar, det viktigaste är ändå att studenterna har nått målet och klarat sina studier, säger Högskolans rektor Stephen Hwang.
Digitalt Utexpo för första gången
Utexpo har funnits i mer än 30 år och är en av Högskolans äldsta traditioner och något som engagerar studenter, personal, anhöriga och uppdragsgivare. Efter månader av förberedelser visar Högskolans studenter upp sina examensprojekt, smarta idéer och kreativa lösningar – i år digitalt. I morgon, onsdag, publiceras filmade presentationer av studenternas projekt på Högskolans webbplats.
– Tanken med videoklippen är att det ska vara lite som att möta någon i en utställningsmonter. I en monter går du inte in på detaljer utan tar det i stora drag, säger Oskar Edlert, student på Utvecklingsingenjörsprogrammet, och ledamot av Utexporådet, som håller i examensmässan Utexpo.
I bifogad katalog finns projekten presenterade skriftligt.
Många stipendier och priser delas ut – digitalt
Varje år brukar det i samband med examenstider fullkomligen regna pengar och priser över Högskolans studenter. Det är allt från stipendier från Lektor Sten Fåhrés minnesfond, där den största prissumman är på 100 000 kronor, utmärkelser för bästa projekt eller examensarbete på så gott som alla ingenjörsprogram och naturvetenskapliga program, till stipendiet ”Till Georgis minne” som delas ut till särskilt framstående matematikstudenter. Stipendier och priser delas ut även i år, men företrädesvis digitalt.
Årets alumn och Årets student
I år delas utmärkelserna Årets alumn och Årets student (en vid varje akademi) ut för tredje gången. Denna gång vid enskilda möten mellan pristagare och prisutdelare. Normalt hade dessa utdelningar skett vid avslutningshögtiden på Halmstad arena. I år tillkännages pristagarna på hh.se på onsdag respektive fredag (se nedan).
Alumn-pin och grattisblad skickas ut
Högskolan har de senaste åren delat ut grattisblad med en hälsning från rektor till avgångsstudenterna. I år skickas grattishälsningen till studenterna per post, tillsammans med en ny alumn-pin. Alumn-pinens syfte är att främja att Högskolans studenter behåller sin Högskolan-i-Halmstad-identitet.
Högskolans avslutningsvecka 2020 – tider och hållpunkter
Måndag 1 juni–fredag 5 juni
• Högskolan gratulerar studenterna till examen på bildskärmar runt om i Halmstad.
Onsdag 3 juni
• Utexpodeltagarnas projektpitchar (videor) publiceras på hh.se/utexpo2020
• Årets alumn presenteras
Fredag 5 juni
• Stipendiater presenteras
• Årets studenter presenteras
Nyckelord
Kontakter
Christa AmnellKommunikatör
Tel:072-977 38 37christa.amnell@hh.seSofia Ryan HägerlingEventkoordinator
Tel:076-776 79 79sofia.ryan_hagerling@hh.seBilder
Dokument
Länkar
Om

Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad
035-16 71 00https://www.hh.se/
Det innovationsdrivande lärosätet
Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och omfattande samverkan med samhället. Högskolan erbjuder populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är tydligt profilerad mot de två fokusområdena Hälsoinnovation respektive Smarta städer och samhällen.
Följ Högskolan i Halmstad
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad
Förarbete avgör AI:s kvalitet vid komplexa operationer13.5.2025 11:03:00 CEST | Pressmeddelande
Avancerad teknik och AI blir allt mer integrerade i sjukvården, och det tar tid att tolka och bedöma AI-genererade resultat. Ny forskning från Högskolan i Halmstad gällande hybridoperationssalar pekar på ett faktum som ofta glöms bort. Det krävs lika mycket arbete för att skapa den data och de inställningar som AI bygger sina resultat på, som att tolka resultaten efter.
Trygga rutter eller irrfärder – studie kartlägger ungas väg till vården12.5.2025 08:25:27 CEST | Pressmeddelande
Hur ser vägen till rätt hjälp ut för unga vuxna med psykisk ohälsa? I en ny studie från Högskolan i Halmstad beskrivs vissa som pendlare med tydliga hållplatser, medan andra liknas vid liftande backpacker utan fast rutt. Syftet med kartläggningen är att hjälpa vården att fånga upp dem som riskerar att tappa kontakten på vägen. ”Jag fick svaret från vårdpersonalen att jag behövde hjälp som de inte kunde erbjuda och att de inte ville börja gräva i saker som de inte kunde avsluta”, berättar en av ungdomarna som intervjuades i studien.
Byggnader som batterier – så kan flerbostadshus avlasta elnätet19.3.2025 08:20:27 CET | Pressmeddelande
I takt med att energisystemet förändras och andelen förnybar energi ökar, blir behovet av att anpassa energianvändning efter tillgång allt större. En studie från Högskolan i Halmstad visar att stomvärme – där byggnadens stomme används som värmelager – kan vara en del av lösningen. – Ju mer av energin som kommer från sol och vind, desto viktigare blir det att kunna styra byggnadernas energianvändning efter tillgången. På så sätt kan vi ta vara på så mycket som möjligt av den förnybara energin, säger Johan Lind, doktorand vid Högskolan i Halmstad.
Knepigt när AI möter vardagen i primärvården6.3.2025 08:59:53 CET | Pressmeddelande
Många gör det, men det saknas kunskap om vilket sätt som är bäst. Det handlar om användningen av AI-verktyg i patientens första kontakt med primärvården. Verksamhetschefer och andra i ledande roller i primärvården vill inte missa AI-tåget. För att komma med använder de en mängd strategier för att överkomma hinder.
Genomtänkta val när gymnasieelever använder AI i skolarbetet27.2.2025 08:35:05 CET | Pressmeddelande
Många elever använder ChatGPT i sitt skolarbete. Ny forskning från Högskolan i Halmstad visar att natur- och teknikgymnasieelever har bra strategier i sin AI-användning. Detta trots att de överskattar sin kunskap och egentligen har väldigt liten förståelse för hur en sådan avancerad språkmodell egentligen arbetar.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum