Umeå kommun

Barnens Littfest svirar om och gör comeback 2021

Dela
Det blev ett minst sagt snöpligt slut på Barnens Littfest i våras. Med sitt förmodligen största program hittills och helt nytt uttryck fick arrangemanget, i likhet med både Bokveckan och Littfest, ställa in bara dagar innan det var dags för genomförande. Med ett tydligt mål i sikte, att genomföra festivalen nästa år, gick projektgruppen tillbaka till ritbordet och började lösa utmaningarna.
Projektledarna Anna Berge och Angelica Barahooi Johansson, tillsammans med festivalens maskot, Litteräven. Foto: Jenny Vinsa
Projektledarna Anna Berge och Angelica Barahooi Johansson, tillsammans med festivalens maskot, Litteräven. Foto: Jenny Vinsa

Inför 2021 har Barnens Littfest helt enkelt fått genomgå en förändring och hittat nya sätt att ställa till med litteraturfestival för barnen. I det nya formatet kommer festivalen att pågå hela veckan, från 15 till 21 mars. Programmen kommer att bestå av både digitala program och en del fysiska. Det är dock inte allt som är nytt, den kanske största förändringen är att Barnens Littfest flyttar ut från Väven och beger sig ut till barnens hemmaarenor.

- Vi vill kunna fira barnlitteraturen på ett säkert, tryggt och roligt sätt. Att låta festivalen flytta ut till Umeås förskolor och skolor kändes som ett jättefint alternativ och kanske något som får leva vidare inför kommande år säger Anna Berge, projektledare för Barnens Littfest.

Ett utvalt antal förskolor och skolor i Umeå kommer att kunna delta under skoltid. Hur upplägget och ansökningarna för att delta ska se ut är inte riktigt klart än, men kommer enligt Anna Berge att presenteras på hemsidan inom kort.

- Vi laddar såklart med festivalkänsla i allt, det blir bokpåsar, roliga utmaningar kopplat till böckerna, interaktiva möten med författarna och massor mer. Är det festival så är det flikar Angelica Barahooi Johannson in med, projektledare för Barnens Littfest.

Söndagen den 21 mars är det dags för final och då är det i Väven det dukas upp till familjefest. I Väven är festivalen öppen för allmänheten, om än i något mindre skala.

Information

Barnens Littfest 15-21 mars 2021.
Måndag – fredag: Skolaktiviteter, ej offentliga
Söndag: Final i Väven. Öppet för allmänheten..
Allt är kostnadsfritt.
Målgrupp: Barn 0-12 år

För mer information se umea.se/barnenslittfest

Kontakt

Anna Berge
Kulturkonsulent, projektledare Barnens Littfest
070-217 40 99
anna.berge@umea.se

Angelica Barahooi Johansson
Kulturkonsulent, projektledare Barnens Littfest
070- 293 89 84
angelica.barahooi.johansson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Projektledarna Anna Berge och Angelica Barahooi Johansson, tillsammans med festivalens maskot, Litteräven. Foto: Jenny Vinsa
Projektledarna Anna Berge och Angelica Barahooi Johansson, tillsammans med festivalens maskot, Litteräven. Foto: Jenny Vinsa
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Prioriteringar och anpassningar i för- och grundskolenämndens budget för 202423.11.2023 12:31:30 CET | Pressmeddelande

Nämnden prioriterar trygghetsskapande åtgärder i arbetsmiljön, ökade resurser till kommunal resursskola, lagkravet om dygnsvila i nattöppen verksamhet samt förbättrat stöd i egenkontroll* för att minska arbetsbelastning för rektorer. Dessutom prioriteras arbetet med att minska antalet medarbetare per rektor motsvarande fyra miljoner kronor i ett första steg. Budgeten anpassas utifrån en långsammare ökningstakt av barn och elever enligt senaste befolkningsprognosen. För att nå budget i balans sker anpassningar för fritidshem och stödjande funktioner.

Brandförsvarets verksamhetsplan och budget för 2024 beslutad22.11.2023 13:00:00 CET | Pressmeddelande

Det olycksförebyggande arbetet med bland annat utbildning till skolungdomar och införande av civil insatsperson ska prioriteras under nästa år. Det beslutade Umeåregionens brand- och räddningsnämnd vid mötet 22 november när verksamhetsplan och budget togs för 2024. Precis som tidigare är den största utmaningen att ha tillräckligt med personal för att upprätthålla beredskap och uppfylla lagkrav.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum