UMO.se

UMO vinner Publishingpriset för Youmo skola

Dela
UMO har vunnit Publishingpriset 2020 för utbildningsmaterialet Youmo skola i kategorin Utbildnings- och instruktionssajter. Motiveringen löd ”För utmärkt hantering av ett viktigt ämne med föredömlig målgruppsanpassning i text och bild”.

Youmo skola vänder sig till elever som är nya i Sverige och lärare på gymnasiets språkintroduktionsprogram. Materialet innehåller 21 övningar som passar i svenska, samhällskunskap och biologi men även övriga ämnen. Övningarna är av olika slag, bland annat finns det diskussionsfrågor, läsförståelsetest, skrivövningar, grammatikövningar samt ett roligt quiz.

– Vi är så glada för den här vinsten! Vi är stolta över att ha skapat något som gör det enklare för lärare att använda Youmo i skolan. På så sätt kan fler unga komma i kontakt med Youmo.se och få kunskap om viktiga ämnen, säger Moa Lindholm, redaktör på Youmo.se.

– Både mina elever och jag har haft otroligt bra användning av hela Youmo.se ända sedan sajten skapades. Materialet är oerhört viktigt och så lättillgängligt. Att det nu dessutom finns färdiga övningar att använda i klassrummen underlättar arbetet för alla ämneslärare att ta till sig materialet, säger Matilda von Bahr, lärare i svenska och svenska som andraspråk, Globala gymnasiet, Stockholm.

Youmo skola har producerats i samarbete med Kapi Agency och har tagits fram i samverkan med lärare och testats av elever. Publishingpriset är en årlig tävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter och andra trycksaker.

Det är inte första gången som Youmo och UMO får pris. Förra året fick Youmo silver i InUse Award och 2015 vann UMO publishingpriset. I år var UMO nominerad i två kategorier, utöver Youmo skola var UMO även nominerad för filmserien ”Besök på en ungdomsmottagning" som visar hur ett besök på en ungdomsmottagning kan gå till.

Klicka här för att komma till Youmo skola och här för att se filmerna.

Här finns mer information om priset.

 

Om Youmo.se

Youmo.se är en sajt om sex, hälsa och relationer för unga mellan 13 och 20 år, som finns på sex språk: arabiska, engelska, dari, somaliska, svenska och tigrinska. Youmo.se är en del av UMO.se, som drivs på uppdrag av alla regioner och kommuner. Sajten har tagits fram i samverkan med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) på uppdrag av regeringen. Youmo.se har i dag närmare 500.000 besök per månad och når unga i hela världen.

FAKTA

Nyckelord

Kontakter

Moa Lindholm
Redaktör på Youmo.se
moa.lindholm@inera.se
telefon 0725 93 00 93.

Bilder

Om

UMO.se
UMO.se
Hornsgatan 20
118 82 Stockholm

https://www.umo.se/

UMO.se är en webbplats om sex, hälsa och relationer för unga mellan 13 och 25 år. UMO.se är det självklara valet när unga söker information och dialog om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat. Det är de ungas perspektiv som står i fokus, ungas möjlighet att med kunskap skapa ett större handlingsutrymme för att fatta bra beslut om saker som rör det som känns viktigt i livet och som påverkar den egna hälsan.

UMO.se är en trygg plats där innehållet är faktagranskat och kvalitetssäkrat i flera led. Verksamheten drivs utan kommersiella intressen och därför finns ingen reklam eller sponsring på webbplatsen.

UMO.se drivs av Inera AB på uppdrag av alla Sveriges regioner.

Följ UMO.se

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från UMO.se

Sexnoveller är UMO:s julklapp till unga!15.12.2020 09:36:30 CET | Pressmeddelande

Torsdag 17 december klockan 10 blir det paketöppning i sociala medier när UMO presenterar elva nya sexnoveller. Novellerna har kommit in genom en tävling där unga själva har skrivit och skickat in sina bidrag. Åtta av novellerna är också inspelade och går att lyssna på som podd. Sexnoveller är bland det mest lästa och lyssnade på UMO.se. Kanske blir de ännu populärare nu när vi ska hålla fysisk distans till andra.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye