BranäsgruppenBranäsgruppen

Kungsbergets skidanläggning pausar bussresorna under pandemin

Dela
Kungsbergsbussen som går från Stockholm och Uppsala till Kungsberget har under de senaste åren varit ett succékoncept för Branäsgruppen som äger skidanläggningen strax norr om Sandviken. Nu har dock beslutet tagits att pausa bussresorna på grund av nuvarande läget med covid-19.

– Det känns jättetråkigt. Dels för att bussen är en fantastisk möjlighet för stockholmare och Uppsalabor, dels för att det har varit en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Bussen går på HVO-diesel och samtransport är något vi förespråkar i vanliga fall. I dessa tider har vi dock fått tänka om och det här var ett beslut som vi behövde ta med tanke på rådande restriktioner, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen.

Kungsbergsbussen har, under olika namn, plockat upp skidsugna gäster från Stockholm och Uppsala och transporterat dem till deras närmaste skidanläggning Kungsberget i närmare 25 år. Bakom busslinjen står, förutom Branäsgruppen, bussbolaget Axelssons.

– Axelssons har gjort ett strålande arbete med att coronasäkra sina transporter och är en viktig samarbetspartner för oss, men som läget är nu vill vi ändå rekommendera alla våra gäster att åka hit i egna fordon med sitt sällskap. Vi tappar på det här beslutet, men det är det värt. Våra gästers trygghet kommer alltid i första hand.

Kungsberget har säsongspremiär helgen 28-29 november och Anders Kjällström utesluter inte helt att bussen kan göra comeback senare under säsongen.

– Vi följer utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Beroende på hur läget är kan bussen eventuellt komma tillbaka i januari, men just nu är det inte aktuellt.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs och Kungsberget.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye