BranäsgruppenBranäsgruppen

Branäs fortsätter satsa hårt – bygger flera nya liftar

Dela
Medan andra skidanläggningar tar det lugnt med investeringar i liftsystemen den här säsongen gör Branäs det motsatta. Hela fyra nya liftar och ett åkband kommer att finnas på anläggningen i norra Värmland till säsongsstart.

– Det känns fantastiskt att kunna göra den här satsningen, trots att pandemin har slagit hårt mot oss och alla andra skidanläggningar, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen.

Branäs är en av två skidanläggningar som byggt ut liftsystemet till säsongsstarten. Med en satsning på 15 miljoner kronor är Branäs den anläggning som satsat mest inför säsongen 20/21. I den långsiktiga masterplan som man arbetar utifrån har man hela tiden haft planen på att bygga ut med fler liftar, men att det skulle bli hela fyra stycken och ett åkband var inte alltid säkert.

– Vi har gjort allt vi kan för att anpassa anläggningen efter rådande restriktioner och därför har vi grävt lite extra för att få fram fler liftar. Att vi kan erbjuda fler möjligheter att ta sig runt på berget känns extra viktigt i dessa tider.

– Utöver antalet liftar så utökar vi också öppettiderna. Redan idag har vi branschens mest generösa öppettider med skidåkning till 19.00 varje dag, men under jul och nyår kommer vi även att öppna liftarna redan klockan 8.00 så att skidåkarna har fler timmar att sprida ut sig på. På så sätt blir det fler skidtimmar och mer utrymme att dela på.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs och Kungsberget.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye