Stångåstaden

Steget före i bostadsbranschens förändringsresa

Dela
På Stångåstaden har vi en vision att vara steget före. Det styr oss både i hur vi agerar gentemot våra kunder och hur vi arbetar för att utveckla branschen. Bostadsbranschen är inne i en spännande förändringsresa som jag är övertygad om kommer accelerera under de kommande åren. I takt med teknikens snabba utveckling blir våra hem alltmer uppkopplade och vi jagar ständigt lösningar som kan ge oss en enklare, smidigare och mer hållbar vardag.
Foto: Andreas Äijä
Foto: Andreas Äijä

Våra kunder kommer att ha helt andra förväntningar på oss i framtiden. I takt med att tekniken utvecklas kommer alltfler tjänster och en annan typ av service att integreras i boendet. Vi behöver dessutom lägga ännu större fokus på hållbara lösningar, både när vi bygger, förvaltar och bor. Samtidigt är det så mycket som inte är på plats ännu och som behöver få tydligare former.

Men hur ser då framtidens boende ut? Vilka nya boendekoncept kommer efterfrågas och vad finns det för smarta lösningar framme redan idag? Det är frågor som vi givetvis funderar en hel del på. Så mycket att vi just nu skapar en ny affärsutvecklingsfunktion hos oss som kommer fokusera på just de här frågorna för att skapa framtidens Stångåstaden. Vårt fokus kommer alltid att ligga på att utveckla Linköping. Vi vill att det ska vara en attraktiv stad att bo och leva i och i och med vår nya affärsutvecklare höjer vi tempot i det arbetet ytterligare.

Ett annat kul sätt att jobba med frågan om framtidens hem är vår nystartade podd, smarta hem-podden. Där borrar vi i smarta lösningar som hjälper oss att leva hållbart och få en så enkel och smidig vardag som möjligt. Genom att prata med ledande aktörer inom olika områden som digitala lås eller energioptimering skaffar vi oss egna insikter, samtidigt som vi delar med oss till branschen. Vi vet att podd är ett format som många använder för att få ny inspiration och kunskap, både som privatpersoner och i sina yrkesroller och vi hoppas att podden ska inspirera och skapa många tankar och idéer om framtidens smarta hem. Podden leds av våra grymma medarbetare Malin och Robert, gå gärna in och lyssna. Smarta hem-podden hittas via vår webb eller där poddar finns! 

Fredrik Törnqvist
VD, AB Stångåstaden

Jag hoppas med mina blogginlägg bidra till en ökad förståelse för vår verksamhet och vad vi som bostadsbolag bidrar med till att göra samhället och Linköping i synnerhet till en bättre stad att bo och leva i. Har du tips och idéer vad jag borde ta upp så tveka inte att ta en kontakt med mig via LinkedIn eller Twitter. 

Twitter: @f_tornqvist

LinkedIn: Fredrik Törnqvist

Nyckelord

Bilder

Foto: Andreas Äijä
Foto: Andreas Äijä
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Byggkris i Sverige. Vad kan vi göra?27.2.2024 11:43:33 CET | Blogginlägg

Förutsättningarna för bostadsbyggande har på kort tid helt förändrats. Nästan alla drar i handbromsen just nu vilket leder till en överhängande risk för att vi får en förvärrad bostadsbrist i många städer om några år. Stångåstaden är ett av de bostadsbolag som lyckats hålla igång en hög produktionstakt. Det kan vi göra tack vare stark finansiell ställning, låg belåning och att vi verkar i en stark kommun. Men vi och alla andra städer behöver reformer och bättre förutsättningar för att vi ska klara av både bostadsförsörjning och nödvändiga renoveringar de kommande åren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye