Umeå kommun

Inbjudan till digital pressträff för Barnens Littfest 2021

Dela
Onsdag 3 mars klockan 10.00 via länk. För att delta i pressträffen, skicka ett mail till jenny.vinsa@umea.se så får du en möteslänk i retur.
Barnens Littfest 2021 har fått en helt ny kostym. Foto: David Forsman
Barnens Littfest 2021 har fått en helt ny kostym. Foto: David Forsman

Barnens Littfest 2021
15 - 21 mars Umeå och Väven

Barnens Littfest började som en förlängning av Littfest och har genom åren kommit att bli en självklar och omtyckt litteraturfestival, tillägnad alla barn mellan 3 och 12 år. Med fjolårets inställda festival i bagaget har planeringen och arbetet inför årets festivalstart onekligen sett annorlunda ut. Vi har fått tänka om och anpassa oss, men det har också resulterat i att vi i år kan presentera en helt ny version av Barnens Littfest. Den är dessutom pandemi-säkrad så till den milda grad att den ska vara genomförbar under nästan vilka omständigheter som helst.

Barnens Littfest 2021 ska inte kännas som ett tröstpris eller en blek kopia av tidigare års festivaler. Den ska som alltid placera det lustfyllda mötet mellan barnen och litteraturen i centrum - utan pekpinnar och vuxenperspektiv.

Varmt välkommen på en digital pressträff onsdag den 3 mars klockan 10.00. Vi berättar mer om innehållet, alla nyheter och förvandlingen till Barnens Littfest 2.0

För att delta i pressträffen - skicka ett mail till jenny.vinsa@umea.se så får du en möteslänk i retur.

Vi ses!

Kontaktperson

Eva Gustafsson
Samordnare program, Umeå Stadsbibliotek

070-6770211
eva.gustafsson@umea.se

För mer information om Barnens Littfest, se även umea.se/barnenslittfest

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Barnens Littfest 2021 har fått en helt ny kostym. Foto: David Forsman
Barnens Littfest 2021 har fått en helt ny kostym. Foto: David Forsman
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Satsning på mobilt operativt team ska stödja elever som riskerar skolmisslyckande14.12.2023 13:31:42 CET | Pressmeddelande

För- och grundskolenämnden får tre miljoner kronor extra i arbetet med att Umeå ska växa tryggt och säkert. Av dessa ska 1,7 miljoner kronor användas för att tillskapa ett mobilt operativt team i samverkan mellan skola, polis, socialtjänst och fritid. Teamets förebyggande arbete ska riktas till elever i årskurs 4–6 som riskerar att ha problematisk skolfrånvaro, låg måluppfyllelse och eventuellt normbrytande beteende. I förlängningen riskerar dessa elever att inte nå behörighet till gymnasiet.

Beslut om bidrag till fristående enheter och interkommunal ersättning14.12.2023 13:10:43 CET | Pressmeddelande

För- och grundskolenämnden har fattat beslut om 2024 års bidrag till fristående skolhuvudmän som bedriver förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, grundskola och fritidshem. Beräkningen av bidrag ska ske på lika villkor som kommunen tillämpar vid fördelning av resurser till den kommunala verksamheten. Nämnden har också fattat beslut om 2024 års interkommunala ersättning för barn som är folkbokförda i Umeå kommun, men som får sin utbildning i en annan kommun.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye