Bolagsverket

Coronavirusets påverkan på förseningsavgifter

Dela

Vi får många frågor om vad som händer om bolagen drabbas av corona-smittan och därför inte hinner komma in med sin årsredovisning i tid. Kommer Bolagsverket att låta bli att besluta om förseningsavgift?

När årsredovisningen är klar skickar du enkelt in den digitalt i vår e-tjänst.

Reglerna om förseningsavgift är tvingande på så sätt att Bolagsverket är skyldigt att påföra förseningsavgift när årsredovisning inte lämnats in i tid. Vi kan dock påminna om att bolagen har en möjlighet att begära eftergift av förseningsavgiften eller överklaga beslutet. Om skälet till förseningen är kopplat till coronasmitta så kan det naturligtvis utgöra skäl för eftergift. Men det är en bedömning Bolagsverket måste göra i varje enskilt ärende.

För att se det här innehållet från bolagsverket.se måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Årsredovisningen och, i förekommande fall, revisionsberättelsen måste enligt lag ges in till Bolagsverket inom sju månader från räkenskapsårets utgång. Den bestämmelsen har inte ändrats med anledning av coronapandemin.

En konsekvens av för sent inlämnad årsredovisning är förseningsavgift. Lagstiftningen kring förseningsavgifter har inte heller ändrats med anledning av coronapandemin.

Kontakter

Om

Bolagsverket
Bolagsverket

851 81 Sundsvall

0771-670 670https://bolagsverket.se/

Bolagsverket ska skapa förutsättningar för ett näringsliv där man kan lita på varandra. Kärnan i vårt uppdrag är att kvalitetssäkra och tillhandahålla företagsinformation, som skapar värde för samhället.

Pressbilder

Följ Bolagsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bolagsverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye