Interflora

SM i Blomsterdesign avgörs på Fotografiska

Dela
Den 16 april ska SM i Blomsterdesign avgöras på Fotografiska Stockholm där 25 finalister kommer att tävla om den prestigefyllda titeln svensk mästare. Mästerskapen anordnas för florister från hela landet och med Interflora som huvudsponsor.

70 av landets florister ansökte om att vara med och 25 finalister har röstats fram av deltagare ur Sveriges domarkår, genom en fotouttagning med två tävlingsbidrag. 

Tävlingen består av tre moment. Del ett är en förberedd uppgift som deltagarna tar med sig material till, som sen binds på plats. Bedömningen kommer att vara sluten dvs domaren vet inte vem som har gjort vilken bukett. Del två är en hemlig uppgift där deltagarna inte vet vare sig vad uppgiften är eller vilka material de ska jobba i. Till finalen går de fem tävlanden som sammanlagt har fått med sig högst poäng från uppgift ett och två. Både del två och finalen är öppna bedömningar.

Tävlingen kommer att bedömas i fyra olika kategorier: komposition, idé, färg samt teknik. Alla delar summeras till en totalpoäng för respektive arbete. I domarjuryn ingår Irene Beiming, Tomas Kallin, Per Benjamin och Margareta Kronman.

–  Med SM i Blomsterdesign vill vi skapa utrymme och rikta fokus mot hantverksskickligheten som finns inom floristyrket och hos landets alla florister. De förtjänar samma status som mästerkockar och konstnärer. Vi kommer att få se kreativitet på absolut högsta nivå och en bredd av hantverkets oändliga uttryck, säger Nina Lindvall, vd för Interflora.

Tävlingen kommer att genomföras helt utan publik på plats. Publiken kommer istället att få uppleva tävlingen hemifrån via en digital sändning på Youtube. Konferencierer är journalisten, programledaren och författaren Ebba Kleberg von Sydow och Johan Munter, florist och ägare av Floristkompaniet i Stockholm.  

SM i Blomsterdesign kommer att genomföras i enlighet med rådande coronarestriktioner. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Interflora
Interflora
Gustavslundsvägen 18
167 51 Bromma

08-6344400https://www.interflora.se/

Om Interflora AB

Interflora i Sverige grundades 1923 av sex blomsterhandlare. Kärnverksamheten består idag av försäljning av Blommogram och gåvor via interflora.se. Interflora AB är marknadsledande i Sverige inom blomsterbud och Blommogram som säljs och utförs av cirka 550 anslutna butiker av vilka drygt 130 är Interflora-profilerade. Företaget driver även Chokladogram och Skicka Presenter. Kontoret finns i Alvik i Stockholm och där arbetar cirka 50 anställda.

Läs mer på www.interflora.se

Följ Interflora

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Interflora

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye