TT Nyhetsbyrån

TT Nyhetsbyrån lanserar tjänst för finansiell kommunikation

Dela
TT Nyhetsbyrån lanserar en ny tjänst för att distribuera finansiell kommunikation. Verktyget är integrerat med pressmeddelandetjänsten Via TT och låter börsnoterade företag använda samma system för regulatorisk information som för andra pressmeddelanden.
Fredrik Billinger, produktchef Via TT. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT
Fredrik Billinger, produktchef Via TT. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

– Det ska vara enkelt för börsnoterade företag att skicka kurspåverkande information och andra pressmeddelanden i samma system. Vi är glada att erbjuda ett effektivt, säkert och användarvänligt verktyg, säger Fredrik Billinger, produktchef på TT Nyhetsbyrån.

TT Nyhetsbyrån har tillsammans med nyhetsbyråerna i de nordiska grannländerna utvecklat en IR-tjänst för distribution av meddelanden från börsföretag som kan vara regulatorisk och därmed omfattas av Finansinspektionens tillsyn. Tjänsten möter kraven enligt marknadsmissbruksförordningen, MAR.

Sedan tidigare erbjuder TT Nyhetsbyrån tjänsten Via TT, som företag och organisationer använder för att distribuera pressmeddelanden och skapa pressrum. Med den nya IR-tjänsten kan börsföretag enkelt distribuera information till Finansinspektionen, de nordiska börserna och Londonbörsen, och samtidigt nå nyhetsredaktioner och olika finansiella webbplatser.

– Vi vet hur medier fungerar och tjänsten Via TT når direkt in i redaktionernas egna verktyg. För de företag som också behöver skicka ut marknadspåverkande information på ett sätt som uppfyller alla lagkrav är det enkelt att lägga till IR-tjänsten och samla all kommunikation i ett system, säger Fredrik Billinger.

Tjänsten har erbjudits sedan två år av nyhetsbyråerna Ritzau i Danmark, NTB i Norge och STT i Finland.


För mer information
Fredrik Billinger, Produktchef för Via TT och IR-tjänsten
mobil: 073-520 04 10, e-post: fredrik.billinger@tt.se
Sara Perers, Försäljnings- och marknadschef
mobil: 073-903 00 00, e-post: sara.perers@tt.se

Fakta: TT Nyhetsbyråns IR-tjänst
IR-tjänsten är ett resultat av ett samarbete mellan de nordiska nyhetsbyråerna TT Nyhetsbyrån i Sverige, Ritzau i Danmark, NTB i Norge och STT i Finland. Varje land har sin egen support och den svenska supporten sitter i Stockholm.
Tjänsten möter alla säkerhets- och lagkrav och bygger på användarvänlighet. Gränssnittet är detsamma som för pressmeddelandetjänsten Via TT, vilket gör att ett företag kan använda samma system för både regulatoriska och icke-regulatoriska meddelanden.

https://nordicir.com

Fakta: Via TT
Via TT är TT Nyhetsbyråns verktyg för att distribuera pressmeddelanden. Tjänsten används av över 350 kunder i Sverige, där de flesta är stora myndigheter, kommunala verksamheter och börsbolag.

Nyckelord

Bilder

Fredrik Billinger, produktchef Via TT. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT
Fredrik Billinger, produktchef Via TT. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT
Ladda ned bild
Logotyp Via TT
Logotyp Via TT
Ladda ned bild

Länkar

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

Om TT Nyhetsbyrån

1921 grundades TT som en oberoende nyhetsförmedlare. I dag är namnet TT Nyhetsbyrån och förutom leverantör av redaktionellt innehåll till Mediesverige så erbjuder man även bildbank, nyhetsbevakning och pressreleasetjänst till mängder av företag och myndigheter. TT har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Bryssel och Sydney. TT-Gruppen omsätter cirka 700 miljoner kronor och här ingår även medieanalysföretaget Retriever.

 

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

TT lanserar bildtjänst med AI9.6.2022 13:04:04 CEST | Pressmeddelande

TT Nyhetsbyrån hanterar dagligen tusentals bilder och har Nordens största bildbank. Med den erfarenheten i ryggen lanserar TT nu Mediebanken, ett digitalt arkiv för bilder och rörligt material. Mediebanken gör det möjligt för både små och stora verksamheter, även utanför mediesfären, att samla, lagra och hantera olika typer av mediematerial – framför allt bilder och videor. I och med lanseringen öppnas en dörr till ett användarvänligt arbetsflöde via webben för allt från ansiktsigenkänning med AI till beskärning och publicering.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye