Region Örebro län

Region Örebro län satsar mer på att stötta företag och föreningar inom besöksnäringen

Dela
Tidigt i våras gjorde Region Örebro län en klusteranalys över länets besöksnäringsföretag. I sammanställningen framkom att företagen och föreningarna verksamma inom näringen bland annat söker mer kunskap, coaching och hjälp för att utveckla sina företag.

Som ett svar på företagens behov projektanställer Region Örebro län nu en företagskoordinator som ska arbeta med att stötta och skapa förutsättningar för företagen i länet.

- Vårt uppdrag handlar bland annat om att hjälpa besöksnäringsföretag och föreningar att utvecklas genom utbildning, rådgivning och kunskapsöverföring. När vi nu har möjlighet att ta ytterligare kliv framåt för att stötta företagen känns det extra bra, säger regionråd Irén Lejegren (S).

Den 17 maj startade Jenny Ahlgren sin tjänst vid Region Örebro län. Hon kommer närmast från Destination Stockholm och Strömma Turism & Sjöfart där hon främst arbetat som produktansvarig för attraktionskortet Stockholm Pass.

- Mitt uppdrag kommer att handla mycket om att hjälpa företagen att bli mer digitala, skapa förutsättningar för företagen att bredda sina erbjudanden och paketera upplevelser i större sammanhang. Jag kommer också samordna och genomföra nätverksträffar baserade på behov, tematik och produktutveckling. Tillsammans vill vi öka attraktionen för länet och bidra till en hållbar upplevelse hos oss i Örebro län, säger Jenny Ahlgren, företagskoordinator vid Region Örebro län.

- Som nyinflyttad örebroare är det mycket som är nytt. Jag är imponerad av allt det fina som Örebro län har att erbjuda och arbetet med att skapa förutsättningar för besöksnäringsföretagen är både viktigt och nödvändigt. Det kommer att bli givande för alla, fortsätter Jenny Ahlgren.

Tidigare i år lanserade Region Örebro län Örebroregionens Turismakademi (ÖRTA) som är en gemensam kompetens- och utbildningsplattform för alla företag och föreningar i Örebro län som jobbar inom de besöksnäringsrelaterade branscherna.

För mer information kontakta

Irén Lejegren, regionråd (S)

E-post: iren.lejegren@regionorebrolan.se

Telefon: 070-663 19 75

Kristina Eklöf, Områdeschef: Näringslivsutveckling

Telefon: 019-60 26 380

E-post: kristina.eklof2@regionorebrolan.se

Nyckelord

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Stark uppmaning till rekommenderade grupper att ta sin vårdos mot covid-19 - Region Örebro län öppnar drop-in18.4.2024 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under april pågår vårens vaccinationsinsats mot covid-19. Fler i rekommenderade grupper behöver vaccinera sig för att ha ett starkt skydd, vilket minskar risken att bli svårt sjuk i covid-19 och behöva sjukhusvård om smittspridningen ökar under sommaren och början av hösten. Därför gör Region Örebro län det nu enklare att vaccinera sig.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye