Erik Halkjaer ny chefredaktör för Sveriges Natur
– Vi är oerhört glada och stolta över att ha rekryterat Erik Halkjaer som chefredaktör. Sveriges Natur är mycket uppskattad bland medlemmarna och vi är övertygade om att Erik kommer att utveckla och förvalta tidningen mycket väl, säger Johanna Sandahl, ordförande i Naturskyddsföreningen.
Erik Halkjaer har en lång internationell erfarenhet och har förutom som frilansjournalist arbetat som bland annat tidskriftsredaktör på Latinamerikagrupperna, Svenska Röda Korset och Svenska Afghanistankommittén. Han är nu chefredaktör på tidningen Omvärlden och börjar på Naturskyddsföreningen i september. Erik är också ordförande för Reportrar utan gränser.
– Jag alltid haft ett gott öga till Sveriges Natur, med sina riktigt bra foton, insiktsfulla artiklar och prisbelönta grävjobb. Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an att tillsammans med redaktionen att skapa en så bra och innehållsrik tidning som möjligt, säger Erik Halkjaer.
Sveriges Natur är Naturskyddsföreningens medlemstidning och produceras av en oberoende redaktion enligt journalistiska principer. Förutom fem tryckta nummer per år utgör Sveriges Natur också en webbtidning med nyhetsbrev och konton i sociala medier. I Sveriges Natur publiceras artiklar om allt från naturens under till de stora processerna som styr jordens klimat, konkreta tips och råd om konsumtion samt artiklar om den aktuella miljöpolitiken.
Sveriges Natur har nominerats till Guldspaden fyra gånger sedan 2016, senast i år för ett reportage om klimatbistånd som inte når fram. Sveriges Natur är Sveriges största natur- och miljötidning, med en TS-kontrollerad upplaga på 129 300 exemplar och en räckvidd på 194 000 läsare per utgåva.
Kontakter
Petra HolgerssonPresschef
Tel:072-565 44 05petra.holgersson@naturskyddsforeningen.seBilder
Om
Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation och en folkrörelse som sedan 1909 står upp för naturen.
Vi sprider kunskap, bildar opinion och påverkar beslutsfattare – lokalt, nationellt och globalt.
Klimat, skog, jordbruk, miljögifter, vatten, hav och hållbar konsumtion är våra viktigaste arbetsområden. Bra Miljöval är vår miljömärkning och Sveriges Natur vår medlemstidning.
Följ Naturskyddsföreningen
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Naturskyddsföreningen
Naturskyddsföreningen motsätter sig licensjakt på varg30.12.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande
Den 2 januari börjar licensjakten på varg. Länsstyrelserna beslöt i september om att sammanlagt 30 vargar i Sverige får skjutas. Jakten pågår till den 15 februari. Enligt den senaste officiella inventeringen från SLU för vintern 2023–2024 uppskattas det finnas cirka 375 vargar i Sverige. Åtta procent av vargstammen ska alltså fällas.
Kommentar på skogsutredningen19.12.2024 16:21:15 CET | Pressmeddelande
Naturskyddsföreningen ser att delbetänkandet av 2024 års skogspolitiska utredning kan leda till ökade konflikter i skogen. Om utredarens förslag blir verklighet kan situationen i skogen bli ännu mer ohållbar för den biologiska mångfalden.
Tio tips för en hållbar jul19.12.2024 11:10:16 CET | Pressmeddelande
Julen har tendens att bli en stor miljöbov. Men det finns sätt att undvika de stora koldioxidutsläpp som konsumtionen av mat, resor, belysning och klappar orsakar. Här är Naturskyddsföreningen guide till ett julfirande som skonar klimat och miljö.
Dåligt förslag om minskat strandskydd10.12.2024 07:00:00 CET | Pressmeddelande
Naturskyddsföreningen avvisar regeringens förslag att ta bort strandskyddet vid små sjöar och smala vattendrag i remissvaret till promemorian ”Strandskyddet vid små sjöar och smala vattendrag”, som lämnas in idag. Om förslaget genomförs försvinner naturskydd för så mycket som 5–10 procent av Sveriges yta.
Ny analys: Regeringens kärnkraftsplan resulterar i över 200 miljoner ton högre koldioxidutsläpp3.12.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande
Idag släpper Naturskyddsföreningen en ny analys om hur utsläppen av växthusgaser påverkas av regeringens färdplan för ny kärnkraft. Analysen visar att fokuset på ny kärnkraft fördröjer klimatomställningen. Det kan resultera i att utsläppen av koldioxid blir cirka 220 miljoner ton högre jämfört med en fortsatt utbyggnad av förnybar el, vilket motsvarar över fem gånger de territoriella utsläppen i Sverige 2023. Nu kräver Naturskyddsföreningen att regeringen ska utreda konsekvenserna av färdplanen för kärnkraft innan den sjösätter subventionerade mångmiljardlån och andra styrmedel för att bygga ut kraftslaget.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum