Tekniska verken i Linköping

Fler kan ladda elbilen med nya laddkluster

Dela
En ökad efterfrågan på parkeringsplatser med laddmöjlighet tillsammans med en önskan om att gynna ett hållbart resande, har gjort att Stångåstaden tillsammans med Tekniska verken har skapat två så kallade laddkluster i Linköping. Att bygga laddkluster, med flera laddplatser samlade på ett och samma ställe, är en del i en ny strategi för att kunna erbjuda framför allt Stångåstadens hyresgäster utökade möjligheter att ladda sina elbilar. Visar sig satsningen framgångsrik kan Linköping få fler laddkluster framöver.

Laddklustren finns i Vasastaden (Norgegatan) och i Berga (Knektgatan) och vid varje laddkluster finns tolv parkeringsplatser. Ett antal platser kommer vara fasta parkeringsplatser som hyrs av Stångåstadens hyresgäster medan några platser kommer fungera som besöksplatser.

- Att vi nu väljer att bygga så kallade laddkluster beror på att vi ser en ökande efterfrågan på laddplatser från våra hyresgäster och att vi vill gynna ett hållbart resande. I vårt hållbarhetsarbete arbetar vi inte enbart för att minska miljö- och klimatpåverkan inom vår egen verksamhet utan även för att ge goda förutsättningar för våra hyresgäster att kunna göra hållbara val. Att ha laddmöjlighet i närheten av hemmet är för många en förutsättning för att elbilen ska vara ett alternativ. Därför vill vi göra vad vi kan för att underlätta för de hyresgäster som har eller funderar på att skaffa elbil, säger Per Lundqvist, teknikutvecklare på Stångåstaden.

Stångåstaden har sedan tidigare erbjudit sina hyresgäster att komplettera sin befintliga parkeringsplats med en laddstolpe i de fall det varit möjligt. Detta erbjudande kommer fortsätta finnas kvar men nu satsar Stångåstaden alltså även på laddkluster som är ett mer kostnadseffektivt sätt att kunna erbjuda fler hyresgäster parkeringsplats med laddmöjlighet. Arbetet med att ta fram laddklustren har skett i samarbete mellan Stångåstaden och Tekniska verken.

- Vi är glada över att Stångåstaden valt att använda vår laddlösning från Tekniska verken/*Mer. Vi har haft ett jättefint samarbete i planeringen och genomförandet, så resultatet har blivit riktigt bra. Det känns också roligt att Tekniska verken nu medverkar till att Stångåstadens hyresgäster får möjlighet att köpa och ladda en elbil, vilket bidrar till vår vision att bygga världens mest resurseffektiva region, med minskad miljöpåverkan i Linköping, säger Mikael Blom, Key Account Manager på Tekniska verken.

För mer information, kontakta gärna:
Per Lundqvist, Teknikutvecklare, Stångåstaden, telefon 013-208634

Mikael Blom, Key Account Manager, Tekniska verken i Linköping, 013-20 81 84
mikael.blom@tekniskaverken.se

*Mer är en Europeisk laddkoncern, beståendes av flera e-mobilitetsföretag i Europa, och ägs av Statkraft. Mer Sweden AB, tidigare Bee Charging Solutions och Grön Kontakt AB, utgör Mer-koncernens svenska organisation.   Mer Sweden AB ägs av Statkraft, Jämtkraft, Tekniska verken och Öresundskraft.

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 600 lägenheter, 4 200 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde och förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.

Nyckelord

Bilder

Om

Tekniska verken i Linköping
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

013 - 20 80 00https://www.tekniskaverken.se/
Tekniska verken i Linköping
Box 1500
581 15 Linköping

Tekniska verken-koncernen bygger världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra
211 000 privat- och företagskunders vardag. Tillsammans med våra kunder tar vi hand om och nyttjar jordens resurser på ett bättre sätt, med mer nytta och mindre påverkan på miljön. Vi erbjuder tjänster inom elnät och elhandel, avfall, biogas, effektiva energilösningar, vatten och avlopp, fjärrvärme, fjärrkyla, bredband, belysning och laddlösningar. 
 
Välkommen att läsa mer på tekniskaverken.se
 

Tekniska verken i Linköping AB (publ) Box 1500 581 15 Linköping Besöksadress: Brogatan 1 Presskontakt: 013-20 91 40 Växel: 013-20 80 00

Läs om vårt bidrag till FN:s globala mål här

Följ Tekniska verken i Linköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tekniska verken i Linköping

Tekniska verken förstärker elnätet i Tornby14.2.2024 09:00:00 CET | Pressmeddelande

För att möta den stora efterfrågan på el till elbilsladdning och industri, arbetar Tekniska verken med en omfattande förstärkning av elnätet i Tornby. Flera insatser har redan utförts eller är pågående, och nu inleds ett större projekt inom området. Det kommer att genomföras stegvis och beräknas som helhet vara klart under hösten 2025. Inom ramen för projektet förnyas även en 70 år gammal vattenledning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye