Stångåstaden

Fler kan ladda elbilen med nya laddkluster

Dela
En ökad efterfrågan på parkeringsplatser med laddmöjlighet tillsammans med en önskan om att gynna ett hållbart resande, har gjort att Stångåstaden tillsammans med Tekniska verken har skapat två så kallade laddkluster i Linköping. Att bygga laddkluster, med flera laddplatser samlade på ett och samma ställe, är en del i en ny strategi för att kunna erbjuda framför allt Stångåstadens hyresgäster utökade möjligheter att ladda sina elbilar. Visar sig satsningen framgångsrik kan Linköping få fler laddkluster framöver.
Ett av Stångåstadens nya laddkluster i Berga med totalt 12 parkeringsplatser med laddmöjlighet. Foto: Stångåstaden
Ett av Stångåstadens nya laddkluster i Berga med totalt 12 parkeringsplatser med laddmöjlighet. Foto: Stångåstaden

Laddklustren finns i Vasastaden (Norgegatan) och i Berga (Knektgatan) och vid varje laddkluster finns tolv parkeringsplatser. Ett antal platser kommer vara fasta parkeringsplatser som hyrs av Stångåstadens hyresgäster medan några platser kommer fungera som besöksplatser.

-          Att vi nu väljer att bygga så kallade laddkluster beror på att vi ser en ökande efterfrågan på laddplatser från våra hyresgäster och att vi vill gynna ett hållbart resande. I vårt hållbarhetsarbete arbetar vi inte enbart för att minska miljö- och klimatpåverkan inom vår egen verksamhet utan även för att ge goda förutsättningar för våra hyresgäster att kunna göra hållbara val. Att ha laddmöjlighet i närheten av hemmet är för många en förutsättning för att elbilen ska vara ett alternativ. Därför vill vi göra vad vi kan för att underlätta för de hyresgäster som har eller funderar på att skaffa elbil, säger Per Lundqvist, teknikutvecklare på Stångåstaden.

Stångåstaden har sedan tidigare erbjudit sina hyresgäster att komplettera sin befintliga parkeringsplats med en laddstolpe i de fall det varit möjligt. Detta erbjudande kommer fortsätta finnas kvar men nu satsar Stångåstaden alltså även på laddkluster som är ett mer kostnadseffektivt sätt att kunna erbjuda fler hyresgäster parkeringsplats med laddmöjlighet. Arbetet med att ta fram laddklustren har skett i samarbete mellan Stångåstaden och Tekniska verken.

-          Vi är glada över att Stångåstaden valt att använda vår laddlösning från Tekniska verken/Mer. Vi har haft ett jättefint samarbete i planeringen och genomförandet, så resultatet har blivit riktigt bra. Det känns också roligt att Tekniska verken nu medverkar till att Stångåstadens hyresgäster får möjlighet att köpa och ladda en elbil, vilket bidrar till vår vision att bygga världens mest resurseffektiva region, med minskad miljöpåverkan i Linköping, säger Mikael Blom, Key Account Manager på Tekniska verken.

*Mer är en Europeisk laddkoncern, beståendes av flera e-mobilitetsföretag i Europa, och ägs av Statkraft. Mer Sweden AB, tidigare Bee Charging Solutions och Grön Kontakt AB, utgör Mer-koncernens svenska organisation.   Mer Sweden AB ägs av Statkraft, Jämtkraft, Tekniska verken och Öresundskraft.

Nyckelord

Kontakter

Per Lundqvist, Teknikutvecklare, Stångåstaden, telefon 013-208634, per.lundqvist@stangastaden.se


Mikael Blom, Key Account Manager, Tekniska verken i Linköping, 013-20 81 84
mikael.blom@tekniskaverken.se

Bilder

Ett av Stångåstadens nya laddkluster i Berga med totalt 12 parkeringsplatser med laddmöjlighet. Foto: Stångåstaden
Ett av Stångåstadens nya laddkluster i Berga med totalt 12 parkeringsplatser med laddmöjlighet. Foto: Stångåstaden
Ladda ned bild

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Nu startar renoveringen av 250 bostäder på Flamman22.5.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I dagarna har Studentbostäder i Linköping AB skrivit avtal om att starta renoveringen av 250 bostäder på Flamman. Renoveringsavtalet tillfaller byggentreprenören BC Linköping AB som sedan tidigare är kontrakterad att bygga 187 nya studentbostäderna i studentområdet Flamman. Renoveringsarbetet startar nu till sommaren och kommer att ske i etapper och pågå parallellt med nyproduktionen fram till och med våren 2027.

Bort med överbyråkratiseringen och få i gång bostadsbyggandet20.5.2024 12:04:58 CEST | Blogginlägg

Hur kan vi effektivisera stadsbyggnadsprocessen och få igång bostadsbyggandet? Jag hade nyligen möjlighet att lyssna på Kristina Alvendal som på uppdrag av regeringen och Produktivitetskommissionen har tagit fram en expertrapport kring just detta ämne. Rapporten beskriver en problembild med bland annat överbyråkratisering. Det fina med förslagen är att de i princip skulle kunna genomföras utan att det krävs några lagändringar. Det går alltså att ändra saker nu om vi vill. Det behövs förstås även lagändringar på sikt men att omgående försöka effektivisera hela stadsbyggnadsprocessen kan bara skapa vinnare. Vi behöver ett ökat bostadsbyggande och så bra förutsättning som möjligt i dagens läge.

Visit Linköping & Co gör gästspel som krögare i Wärdshuset, Gamla Linköping7.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Gamla Linköping är ett välbesökt turistmål under sommaren och besökare njuter av museimiljöerna, butiker och värdesätter att det finns en variation av caféer och restauranger i området. För att tillgodose det behovet kommer Stångåstadens dotterbolag Kulturfastigheter, som äger fastigheterna i Gamla Linköping, att under sommaren samarbeta med Visit Linköping & Co som går in och driver restaurangen i Wärdshuset. Besökare välkomnas till Wärdshuset i samband med nationaldagsfirandet i Gamla Linköping den 6 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye