Fler kan ladda elbilen med nya laddkluster
Laddklustren finns i Vasastaden (Norgegatan) och i Berga (Knektgatan) och vid varje laddkluster finns tolv parkeringsplatser. Ett antal platser kommer vara fasta parkeringsplatser som hyrs av Stångåstadens hyresgäster medan några platser kommer fungera som besöksplatser.
- Att vi nu väljer att bygga så kallade laddkluster beror på att vi ser en ökande efterfrågan på laddplatser från våra hyresgäster och att vi vill gynna ett hållbart resande. I vårt hållbarhetsarbete arbetar vi inte enbart för att minska miljö- och klimatpåverkan inom vår egen verksamhet utan även för att ge goda förutsättningar för våra hyresgäster att kunna göra hållbara val. Att ha laddmöjlighet i närheten av hemmet är för många en förutsättning för att elbilen ska vara ett alternativ. Därför vill vi göra vad vi kan för att underlätta för de hyresgäster som har eller funderar på att skaffa elbil, säger Per Lundqvist, teknikutvecklare på Stångåstaden.
Stångåstaden har sedan tidigare erbjudit sina hyresgäster att komplettera sin befintliga parkeringsplats med en laddstolpe i de fall det varit möjligt. Detta erbjudande kommer fortsätta finnas kvar men nu satsar Stångåstaden alltså även på laddkluster som är ett mer kostnadseffektivt sätt att kunna erbjuda fler hyresgäster parkeringsplats med laddmöjlighet. Arbetet med att ta fram laddklustren har skett i samarbete mellan Stångåstaden och Tekniska verken.
- Vi är glada över att Stångåstaden valt att använda vår laddlösning från Tekniska verken/Mer. Vi har haft ett jättefint samarbete i planeringen och genomförandet, så resultatet har blivit riktigt bra. Det känns också roligt att Tekniska verken nu medverkar till att Stångåstadens hyresgäster får möjlighet att köpa och ladda en elbil, vilket bidrar till vår vision att bygga världens mest resurseffektiva region, med minskad miljöpåverkan i Linköping, säger Mikael Blom, Key Account Manager på Tekniska verken.
*Mer är en Europeisk laddkoncern, beståendes av flera e-mobilitetsföretag i Europa, och ägs av Statkraft. Mer Sweden AB, tidigare Bee Charging Solutions och Grön Kontakt AB, utgör Mer-koncernens svenska organisation. Mer Sweden AB ägs av Statkraft, Jämtkraft, Tekniska verken och Öresundskraft.
Nyckelord
Kontakter
Per Lundqvist, Teknikutvecklare, Stångåstaden, telefon 013-208634, per.lundqvist@stangastaden.se
Mikael Blom, Key Account Manager, Tekniska verken i Linköping, 013-20 81 84
mikael.blom@tekniskaverken.se
Bilder
Om
Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.
Följ Stångåstaden
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden
361 personer i egenförsörjning - resultatet av samarbete mellan Linköpings kommun och Stångåstaden22.1.2025 10:00:00 CET | Pressmeddelande
Satsningen LinkStep, som drivs och ägs av Linköpings kommunägda bostadsbolag Stångåstaden och finansieras av Linköpings kommun, har funnits sedan slutet av 2018. Linkstep har sedan starten etablerat en modell där huvudmålet för deltagarna är egenförsörjning. Drygt sex år senare står det klart att modellen fungerar väl. Totalt har Linkstep hjälpt över 360 Linköpingsbor till egenförsörjning. Under 2024 var siffran 50 personer i egenförsörjning.
Mer individualisering är en trend – därför satsar vi på konceptboenden15.1.2025 14:24:46 CET | Blogginlägg
En trend vi ser och vill förhålla oss till är att allt fler önskar mer individuella boendelösningar. Inom ramen för systemet med hyresbostäder i Sverige så är det svårt att genomföra stora individuella anpassningar av bostäder då hyreslagstiftningen sätter vissa begränsningar. Du kan till exempel alltid lämna din hyrda lägenhet med en uppsägningstid på 3 månader. Då är det svårt att göra investeringar som fastighetsägare om lösningen kanske inte är så generell att den tilltalar många. Vårt sätt att skapa bostäder med andra och kanske nya kvaliteter är att jobba med olika boendekoncept. Och nu breddar vi det utbudet ytterligare. Faktum är att vi just nu bygger både nya bostäder för seniorer, nya studentbostäder och en ny spännande kollektiv boendeform som vi valt att kalla Squareshare i Linköping.
Åkermark vid Lambohov bevaras9.12.2024 12:48:49 CET | Nyheter
2015 köpte Stångåstadens dotterbolag Kulturfastigheter, då kallat Bryggaregården AB, Lambohovs säteri med tillhörande park och omkringliggande åkermark. Planen var att delar av åkermarken skulle bebyggas med bostäder. Intäkter från de nya bostäderna skulle möjliggöra Stångåstadens nya uppdrag att rusta upp Lambohovs säteri. Sedan dess har Linköpings kommun ändrat inriktning till en mer restriktiv hållning avseende exploatering på värdefull åkermark. Därför föreslås nu att överenskommelsen mellan kommunen och Stångåstaden förändras.
Unga bygger för unga – projektet som gör skillnad på riktigt18.11.2024 11:17:51 CET | Blogginlägg
Hur kan vi skapa bostäder för unga och samtidigt säkra framtidens kompetens inom byggbranschen? Genom projektet "Unga bygger för unga" får gymnasieungdomar från byggutbildningen chansen att renovera en tidigare förskola till fem nya lägenheter – för andra unga att bo i!
Lambohofs säteri får nytt liv i Anders Lundins podd Folkets Historia24.10.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande
Stångåstadens dotterbolag Kulturfastigheter äger sedan 2015 Lambohofs säteri söder om Linköping - en unik 1700-talsmiljö i rokokostil. Som besökare kan du redan idag ta del av utemiljöerna men nu kan du, genom att lyssna på podden Folkets Historia, höra mer om livet på Lambohof. I första avsnittet som har släppts hör du programledaren Anders Lundin och historikern Mats Hayen ta sig an historien om familjen Sinclair.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum