Region Uppsala

Åldersgräns för vaccination mot covid-19 sänks i två steg till 18 år

Dela
Idag, tisdag, sänks åldersgränsen för vaccination mot covid-19 i Uppsala län. Nu är bokningen öppen för alla som är 21 år eller äldre. I morgon, onsdag, sänks gränsen igen. Då kan alla som fyllt 18 år boka tid för vaccination mot covid-19.

Den som är 21 eller 22 år och har aktiverat aviseringar från 1177.se kommer under tisdagen att få ett meddelande via sms eller e-post om att det nu är dags att boka sig. Under onsdagen skickas motsvarande meddelande ut till 18-, 19- och 20-åringarna.

För att boka sig för vaccination mot covid-19 ska man i första hand gå in på webbplatsen 1177.se och logga in med e-legitimation. Den som inte har möjlighet att göra detta, till exempel på grund av tekniska eller språkliga hinder, kan ringa till Region Uppsalas bokningstelefon.

Nyckelord

Kontakter

Inge Bruce, chefsläkare Region Uppsala, tel 070-611 06 58

Länkar

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Uppsnabbat från regionfullmäktige den 27 september 202327.9.2023 17:37:20 CEST | Pressmeddelande

Fastighetsinvesteringsplan antogs av fullmäktige Vid sitt möte antog regionfullmäktige den fastighetsinvesteringsplan som ingår som en del i Regionplan och budget 2024 – 2026. Planen gäller för investeringar i byggnader och mark under planperioden 2024–2026. När Regionplan och budget 2024 – 2026 var uppe för beslut i regionfullmäktige i juni återremitterades just fastighetsinvesteringsplanen med en så kallad minoritetsåterremiss. Den förändring som har skett med planen efter återremissen är att den har kompletterats med en nybyggnation av en vårdcentral i Stenhagen. (SD) yrkade på en del förändringar, bland annat kopplat till produktionskök, vilket fullmäktige röstade ned. Även (MP) yrkade på en del förändringar, kopplat till nytt parkeringshus, vilket fullmäktige röstade ner. (SD) och (MP) reserverade sig mot detta. (S) lämnade ett särskilt yttrande. Samverkansavtal för Uppsala spårväg godkändes 2017 tecknade den svenska staten, Region Uppsala och Uppsala kommun ett avtal om utbyggnad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum