Lindholmen Science Park

Robert Olsson ny ordförande för Medier & demokrati

Dela
Robert Olsson har utsetts till ny ordförande för medieinnovationsplattformen Medier & demokrati vid Lindholmen Science Park i Göteborg. – Ett viktigt och stimulerande uppdrag i en inspirerande miljö, säger han.
Robert Olsson – ny ordförande för medieinnovationsplattformen Medier & demokrati.
Robert Olsson – ny ordförande för medieinnovationsplattformen Medier & demokrati.

Robert Olsson har varit reporter på Bohusläningen, GT, Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet. Han var med och ledde etableringen av TV4 i Göteborg och har även haft ett flertal centrala chefsroller inom såväl TV4 som Sveriges Television, bland annat som programdirektör. I dag är Robert Olsson vd för Utgivarna.

– Genom att i mycket konkreta projekt sammanföra olika delar av mediebranschen med den akademiska professionen så bidrar Medier & demokrati till att utveckla journalistiken och synliggöra dess demokratiska uppgift. I tider av medveten desinformation och ifrågasättande av fakta så är det en betydelsefull uppgift, säger Robert Olsson.

Robert Olsson efterträder Jonathan Falck – tidigare chefredaktör för Göteborgs-Posten och gästprofessor vid JMG på Göteborgs universitet – som varit ordförande för Medier & demokratis styrgrupp sedan starten 2017. Nu tycker Jonathan att tid och tillfälle är det rätta att lämna uppdraget vidare.

– Jonathan har gjort ett rakt igenom fantastiskt arbete och han har varit ett ovärderligt stöd för mig i rollen som programansvarig, säger Martin Holmberg. Jag är övertygad om att Robert Olsson, som suttit i styrgruppen sedan starten, tar vid i samma anda.

Sedan tidigare är det klart att Anna Careborg, vd och chefredaktör för Svenska Dagbladet och Johan Taubert, vd för TU Medier i Sverige, från och med augusti ingår i styrgruppen för Medier & demokrati.

Medier & demokrati är en nationell samverkansplattform för medieinnovation och samhällsforskning. Målet är att stärka mediernas innovationskraft, journalistiken, det offentliga samtalet och demokratin. Medier & demokrati finansieras av Västra Götalandsregionen, Vinnova och Riksbankens Jubileumsfond och plattformen är verksam vid Lindholmen Science Park i Göteborg, som i drygt 20 år skapat och drivit framgångsrik samverkan från regional till internationell nivå inom områdena mobilitet, ICT, medier, visualisering och AI.


Kontakter:

Robert Olsson, styrgruppsordförande Medier & demokrati
070-661 50 87

Martin Holmberg, programansvarig Medier & demokrati
0705-62 40 93

Anna Hafström Kováts, kommunikationschef och presskontakt Lindholmen Science Park
072-351 52 80

Nyckelord

Bilder

Robert Olsson – ny ordförande för medieinnovationsplattformen Medier & demokrati.
Robert Olsson – ny ordförande för medieinnovationsplattformen Medier & demokrati.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lindholmen Science Park
Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3-5, Box 8077
402 78 Göteborg

031-764 70 00http://www.lindholmen.se

Lindholmen Science Park är en samverkansmiljö inom styrkeområdena transport, AI, ICT, visualisering och media. Vi erbjuder en neutral arena där näringsliv, akademi och myndigheter tillsammans driver innovation för samhällsutveckling. I över 20 år har vi varit med och skapat framgångsrika samarbeten på regional, nationell och internationell nivå.

Följ Lindholmen Science Park

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lindholmen Science Park

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye