Strukton Rail

Strukton Rail vinner kontraktet för Västkustbanan Väst

Dela
I fredags, den 10 september, fick Strukton Rail beslutet från Trafikverket att vi har tilldelats underhållsuppdraget på Västkustbanan Väst. Entreprenaden kommer placeras hos Distrikt Väst och uppdraget omfattar basunderhåll av 493 spårkilometer.

Uppdraget utgörs av en totalentreprenad enligt ABT 06 samt omfattar förebyggande och avhjälpande underhåll. Uppdragsgivare är Trafikverket, kontraktssumman är cirka 600 miljoner (räknat på sju år) och kontraktslängden är fem år med ytterligare möjlighet till två optionsår.

– Det som ligger bakom denna vinst är ett riktigt bra lagarbete – ett gott samarbete, mycket slit och tankeverksamhet, säger Lars Schyllander, Affärschef Underhåll på Strukton.

Uppdraget avser basunderhåll av järnvägsanläggningen omfattande 493 spårkilometer fördelade på sträckorna (Almedal) – Kungsbacka, (Kungsbacka) – Eldsberga, (Torebo) – Falkenbergs godsstation, Furet – Halmstad – Kistinge, Halmstads rangerbangård, (Borås central) – (Varberg), Landeryd – (Furet), (Torup) – Hyltebruk och Smålands Burseryd – (Landeryd).

Stabilt grepp över Västkustbanan 
Tilldelningen betyder att vår andel underhållskontrakt och orderstock fortsätter att växa. Vi har sedan tidigare bland annat haft hela Södra stambanan inom Strukton. Nu kopplar vi ett stabilt grepp över hela Västkustbanan. Denna vinst kopplar ihop det i Eldsberga med tidigare vunnen entreprenad inom Distrikt Syd och nu för vi Distrikt Väst och Syd närmare vandra med de synergieffekter som det kan få. 

– Det nya kontraktet på Västkustbanan Väst startar den 1 april 2023 och är strategiskt mycket viktigt för Strukton och Distrikt Väst. I Väst är vi ju sedan länge etablerade i Göteborg i och med VGG-kontraktet och det känns jättekul att äntligen få etablera ett helt nytt drift- och underhållskontrakt som också ansluter till Göteborg. Det nya kontraktet möjliggör en fortsatt utveckling av underhållsverksamheten i distriktet, samtidigt som det innebär en trygghet att arbetet med järnvägsunderhåll kommer finnas kvar i Väst lång tid framöver, säger Peter Adamiec, Distriktschef Väst. 

”Oerhört glädjande besked”
Även Strukton Rails vd, Johan Oscarsson uttrycker glädje åt det nya kontraktet:

– Ett oerhört glädjande besked att Trafikverket tilldelar oss detta kontrakt. Det är med stor glädje och tillförsikt jag ser framemot att vi ska få börja uppdraget. Tillsammans utvecklar vi en hållbar järnväg för ett hållbart Sverige. Hjärtligt tack alla inblandade i denna vinst, säger Johan Oscarsson.

Tilldelningsbeslutet kan överprövas inom tio dagar från det att tilldelningen meddelats.

Nyckelord

Bilder

Om

Strukton Rail
Strukton Rail
Västberga Allé 60
126 30 Hägersten

010 - 480 50 00https://www.strukton.se/

Strukton Rail levererar infrastrukturlösningar för järnväg. Vi rustar upp och bedriver underhåll på flera spårsträckor i Skandinavien, med Trafikverket och Trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting (SL) som största kunder. Genom proaktivt underhåll vill Strukton Rail bidra till löftet om en punktlig spårtrafik som fyller behoven hos en växande befolkning idag och i framtiden. Tillsammans utvecklar vi en hållbar järnväg för ett hållbart samhälle.

Följ Strukton Rail

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strukton Rail

Øresundsbron ingår avtal med Strukton Rail för järnvägsunderhåll30.10.2020 08:15:00 CET | Pressmeddelande

Øresundsbro Konsortiet tecknar avtal med Strukton Rail, med start den 1 april 2021, för järnvägsunderhåll på Öresundsförbindelsen under sex år med möjlighet till förlängning i mellan ett och fyra år. – Vi är mycket stolta över att ha tilldelats kontraktet och ser med stor glädje fram emot att få både förvalta och inte minst att utveckla järnvägsunderhållet på bron, säger Pernilla Merkenius, kontraktsansvarig hos Strukton Rail. Upphandlingen var ett förhandlat förfarande som inte enbart tog hänsyn till lägst pris utan även till kvalitetsparametrar såsom leverans och organisation. Strukton Rails anbud har bedömts ge det mest fördelaktiga alternativet i enlighet med förfrågningsunderlaget. – Vi kommer att tillämpa flera smarta produkter för att genomföra ett effektivt, nytänkande och förebyggande underhåll på bron, säger Lars Schyllander, chef för underhåll hos Strukton Rail. Øresundsbrons järnväg är väl underhållen och den ständiga målsättningen är att skapa en hållbar förbindelse. – Amb

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye