Lidl Sverige

”Godaste lingonsylt jag någonsin smakat” – Lidls lingonsylt kammar hem toppbetyg

Dela
Det är höst och lingonsäsongen är i full gång. Lidls Maribel Lingonsylt kammade hem förstaplats och full pott, fem fyrar, i Göteborgs-Postens test av lingonsylt. Detta med omdömen som ”Godaste lingonsylten jag smakat” och ”Perfekt konsistens”.

Lidls egna svenska lingonsylt, Maribel Lingonsylt, 750 gram, vann överlägset tidningen Göteborgs-Postens test av lingonsylt. De beskriver att panelen blev skogstokigt förtjust i sylten som har allt och gav sylten omdömen som: ”Godaste lingonsylt jag någonsin smakat.” ”Perfekt konsistens.” ”Välbalanserad och tydlig lingonsmak.” ”Rikligt med fina och lagom fasta bär.” ”Bra tugg i lingonen.” ”Ser hemgjord ut.” ”Passar till allt.”

- Vi är väldigt glada att Maribel Lingonsylt var så populär hos testpanelen. Att den passar bra med vilt håller jag med om, men den passar lika bra till gröten som till pannkakorna. Maribel Lingonsylt visar att vi har högsta kvalitet till bästa pris, säger Robert Stekovic, Kommersiell Direktör på Lidl Sverige.

Sylten, som är Från Sverige-märkt, beskrivs vara ljuvlig i smaken med en fin balans mellan det söta och syrliga som ger en härlig friskhet. Den bjuder dessutom på många hela fasta lingon med bra tugg i tyckte större delen av panelen. Mängden bär i en sylt måste vara minst 35 procent, Maribel Lingonsylt har en bärmängd på cirka 50 procent. Sylten var dessutom mest prisvärd och hade lägst kilopris, 33,33 kronor kilot, bland den sylt som testades.

Läs mer om Lidls topptestade varor: Bäst i test & vinnande råvaror på Lidl

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

Matriket manifesterar betydelsen av svenskt27.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Matriket är idag det varumärke som har det bredaste sortimentet med enbart produkter Från Sverige. Under mars sänker Lidl priset på alla Matriket-produkter med minst 20 procent för att ännu fler hushåll ska upptäcka den höga kvaliteten och det breda utbudet av svenska livsmedel. Ett år efter lanseringen av Lidl Sveriges varumärke “Matriket” finns det cirka 200 Matriket-produkter i Lidls sortiment – allt från yoghurt och havrekuddar till falukorv och matvete.

Lidls falukorv väcker barndomsminnen – Bäst i test!6.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Lidl Sveriges falukorv från det egna varumärket Matriket får i en ny testbedömning högst betyg och tilldelas utmärkelsen bäst i test. Testet, utfört av en panel om tio deltagare, gjordes på ett urval av korvar från olika livsmedelskedjor. Lidl Sveriges falukorv från det egna märket Matriket gick hem hos hela panelen med fina omdömen som ”Smakade som jag minns att falukorv smakade när jag var barn”.

Lidl Sverige skänker 424 839 kr till Sveriges Stadsmissioner1.2.2024 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Som en del av julkampanjen under november och december hade Lidl Sverige en tillfällig artikel i sitt sortiment, närmare bestämt en gosig tvättbjörn, till försäljning i samtliga av livsmedelskedjans 205 butiker. Lidl Sverige beslutade att skänka alla försäljningsintäkter från tvättbjörnen vidare och nu står det klart att hela 424 839 kr går till Sveriges Stadsmissioners verksamhet runtom i landet. Gåvan kommer att vara öronmärkt för att stödja barnfamiljer i utsatthet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye