CWS Sweden ABCWS Sweden AB

CWS och Period Pack inleder samarbete för att göra mensskydd mer tillgängligt

Dela
Idag, den 21 oktober, inleder CWS ett samarbete med Period Pack och är med och bidrar till att göra mensskydd tillgängligt för fler personer på fler platser. Att erbjuda gratis mensskydd i skolan eller på arbetsplatsen skapar ökad inkludering och en tryggare vardag. “Det är egentligen en självklar produkt men som ofta glöms bort. Med detta samarbete är vårt mål att vara med och bryta tabut kring mens”, säger Pontus Jason, Sverigechef Hygien på CWS.
Period Pack och CWS
Period Pack och CWS

När mensen oväntat dyker upp kan det för många menstruerande personer, oavsett ålder, kännas jobbigt att behöva be någon om mensskydd.  På vissa, mansdominerade, arbetsplatser finns det kanske inte ens en kollega att fråga och som tonåring i skolan kan det också kännas pinsamt. Varje dag har 300 miljoner personer mens, enligt siffror från WaterAid. Det är inte heller en hemlighet att mens kan påverka måendet och även prestationen i arbetet.  

Med andra ord kan det vara en tillräcklig stress att överhuvudtaget ha mens och det sista man vill behöva oroa sig över då är att inte ha mensskydd tillgängligt på till exempel arbetsplatsen, gymmet eller i skolan.  

Tillgängligt mensskydd för en hälsosammare och säkrare morgondag

På CWS jobbar man för en hälsosammare och säkrare morgondag och som en del av detta inleds ett samarbete med Period Pack från och med 21 oktober. Men hjälp av Period Packs behållare, unikt designad för mensskydd, ökar tillgängligheten av mensskydd och man hjälper till att bryta tabut kring mens. Genom att erbjuda mensskydd utan kostnad på till exempel kontoret skapas en tryggare vardag för anställda och elever, inkluderingen ökar och en mer attraktiv arbetsplats och skola skapas. 

CWS erbjuder Period Packs behållare med mensskydd som en del av sina helhetslösningar för hygienutrymmen. “Vi får allt fler och fler förfrågningar från kunder kring den här typen av produkt, så vi vet att det finns en efterfrågan och att det är en fråga som berör många i samhället” säger Pontus Jason, Sverigechef Division Hygien. “Egentligen är det en självklar produkt men som lätt blir bortglömd och därför ser vi fram emot detta komplement till vårt redan breda hygienutbud. Att det dessutom är en produkt som passar bra in i vår helhetslösning med hyravtal gör det än mer självklart”. 

"Om arbetsgivaren erbjuder kaffe och frukt, varför inte också mensskydd"?

“Vi tycker att det borde vara lika självklart att det finns mensskydd på en toalett, som att det finns tvål och toalettpapper” säger Amanda Mattsson, VD Period Pack. “Vi är glada att fått till ett samarbete med CWS för att tillsammans göra mensskydd till en självklarhet, det berör ju ändå hälften av befolkningen. Om en arbetsgivare bjuder på kaffe, varför skulle de då inte kunna erbjuda fria mensskydd som en extra trygghet för menstruerande medarbetare? Dessutom har vi märkt att vår produkt varit extra populär på mansdominerade arbetsplatser, just för att det är ett bra sätt att visa att man bryr sig och gör det enklare att locka medarbetare av andra kön.”  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Period Pack och CWS
Period Pack och CWS
Ladda ned bild
Period Pack och CWS
Period Pack och CWS
Ladda ned bild
Miljöbild 1
Miljöbild 1
Ladda ned bild
Miljöbild 2
Miljöbild 2
Ladda ned bild
Produktbild 1
Produktbild 1
Ladda ned bild
Produktbild 2
Produktbild 2
Ladda ned bild

Länkar

Om

CWS Sweden AB
Fyrgatan 2
195 61 Arlandastad

https://www.cws.com/se-SE

Om CWS 

Med innovativa, hållbara och digitala hyrlösningar bidrar CWS till en hälsosammare och säkrare morgondag. CWS erbjuder produkter och tjänster inom områdena Hygiene, Floor Care, Workwear, Fire Safety, Cleanrooms och Healthcare. Tack vare sin servicemodell kan företaget bidra till den cirkulära ekonomin inom alla områden – material sparas in på, återanvänds och återvinns för att minska resursanvändningen. CWS sammanfattar sin syn på hållbarhet och alla angränsande aktiviteter med ett gemensamt budskap: Think Circular! 

CWS är ett varumärke för CWS-boco International GmbH och dess dotterbolag. Gruppen sysselsätter idag cirka 11 000 personer i 15 länder. År 2020 genererade CWS-boco-koncernen en omsättning på 1,2 miljarder euro. Franz Haniel & Cie. GmbH innehar 100 procent av aktierna. 

För mer information, besök cws.com 

 
Om Period Pack 

Period Pack drivs av två unga entreprenörer Amanda Mattsson, 22 år  och Lova Svensson, 22 år. Företaget grundades 2019 med visionen och målet att mensskydd på toaletter ska vara lika självklart som toalettpapper och tvål. Behållaren tillverkas i Sverige för att minska transporter och minimera utsläpp.  

För mer information, besök periodpack.se.

Följ CWS Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CWS Sweden AB

Kem-Man i Umeå förvärvas av CWS Sweden AB31.1.2023 10:30:00 CET | Pressmeddelande

CWS Sweden AB, en komplett serviceleverantör inom mattlösningar, hygienlösningar, arbetskläder samt vård och hotell, övertar verksamheten i Kem-Man i Umeå AB genom ett inkråmsförvärv. Kem-Man, som är en leverantör av arbetskläder, linne och entrémattor med service, har sitt säte i Umeå. Förvärvet innebär att CWS stärker sin profil på den svenska marknaden som ett effektivt och hållbart företag.

Specialfärgade entrémattor av fisknät gav CO₂-besparingar på 40 %15.9.2021 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

För två år sedan lanserades Miljömattan® – en slitstark entrématta av återvunna fisknät som tack vare sina mikrofibrer och sin unika färgsättning kräver betydligt färre tvättar än en vanlig matta. Nu visar CWS siffror att mattorna bidragit till att sänka CO₂-utsläppen med 40 %. I samband med att de nu klimatkompenseras hoppas man att fler kunder upptäcker fördelarna. – Vi bedömer att Sverige skulle kunna minska sina utsläpp med 1 000 ton CO₂ per år på det här sättet. Mattorna är dessutom bättre för kunderna, så det finns egentligen inga anledningar för dem att inte byta, säger Pontus Jason, Sverigechef Hygien på CWS.

CWS stärker sin profil i Sverige genom förvärv av Clean Step AB14.10.2020 12:00:00 CEST | Pressmeddelande

CWS, en komplett serviceleverantör inom mattlösningar, hygienlösningar, arbetskläder samt vård och hotell, övertar 100% av aktierna i Clean Step AB. Clean Step, som är en leverantör av entrémattor med service, har sitt säte i Göteborg men finns även representerade med kontor i Stockholm samt har flera samarbetspartners över hela landet. Förvärvet innebär att CWS stärker sin profil på den svenska marknaden som ett effektivt och hållbart företag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye