CWS Sweden AB

Kem-Man i Umeå förvärvas av CWS Sweden AB

Dela
CWS Sweden AB, en komplett serviceleverantör inom mattlösningar, hygienlösningar, arbetskläder samt vård och hotell, övertar verksamheten i Kem-Man i Umeå AB genom ett inkråmsförvärv. Kem-Man, som är en leverantör av arbetskläder, linne och entrémattor med service, har sitt säte i Umeå. Förvärvet innebär att CWS stärker sin profil på den svenska marknaden som ett effektivt och hållbart företag.
Kem-Mans David Sköld och Peter Larsson utanför lokalerna i Umeå
Kem-Mans David Sköld och Peter Larsson utanför lokalerna i Umeå

”Kem-Man är ett familjeföretag som vill ge Norrland ett hållbart alternativ inom tvättservice och när de kontaktade oss för att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans, fanns det inga tveksamheter. Vi ser fram emot att välkomna all personal, aktuella och nya kunder” säger Fredrik Andersson, VD på CWS Sweden AB 

Som en fullserviceleverantör bidrar CWS till en säkrare och mer hälsosam morgondag med innovativa, hållbara och digitala hyreslösningar. CWS-sortimentet är indelat i produkter och tjänster inom områdena hygien, entrémattor, arbetskläder, linne och sjukvård. För att växa och stärka sin position på marknaden i landet meddelar man att man nu förvärvar verksamheten i Kem-Man i Umeå AB. Det svenska företaget fokuserar på försäljning, distribution och service av arbetskläder, linne och entrémattor i olika varianter och storlekar.Samtlig personal kommer att övertas av CWS. 

CWS har funnits på den svenska marknaden sedan 2003 och genererade 2021 en omsättning på 464 miljoner på den svenska marknaden. Med stora möjligheter att öka än mer ser framtiden ljus ut för CWS i Sverige. Fördelarna med förvärvet av Kem-Man är tydliga genom de många gemensamma värderingar och mål som finns hos de båda företagen. Genom förvärvet kommer CWS att öka sin närvaro i norra delarna av landet. 

“CWS, som är familjeägt sedan 1756, delar Kem-Mans värderingar där fokus ligger på hög kvalitet med familjär touch och där långsiktighet går före kortsiktiga beslut. Familjen kan nu i CWS regi satsa fullt ut på att erbjuda sina befintliga tjänster och dessutom addera CWS hela produktflora som förutom arbetskläder, linne och entrémattor även innefattar hygienlösningar” säger Fredrik Andersson. 

Vi har länge velat ta steget att kunna erbjuda våra hyr- och tvättjänster till fler kunder. För att ta det steget ville vi ha med en stark partner som står för samma värderingar och har samma mål som vår familj. Med vår stora erfarenhet av tvätteribranschen så var valet självklart att först tillfråga CWS och vi blev väldigt glada och stolta att CWS såg potentialen i oss och valde att göra ett förvärv av vår verksamhet ” säger Peter Larsson, ägare Kem-Man i Umeå AB och platsansvarig. 

CWS förvärv av verksamheten i Kem-Man i Umeå AB gäller från 1 januari 2023 och investeringar för att stärka verksamheten har redan påbörjats med familjen Larsson i spetsen. Anläggningen kommer att gå under namnet CWS Sweden AB och är redo för att ta emot fler kunder inom arbetsklädermattor och hygienlösningar. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kem-Mans David Sköld och Peter Larsson utanför lokalerna i Umeå
Kem-Mans David Sköld och Peter Larsson utanför lokalerna i Umeå
Ladda ned bild

Länkar

Om

CWS Sweden AB
Fyrgatan 2
195 61 Arlandastad

https://www.cws.com/se-SE

Om CWS 

Med innovativa, hållbara och digitala hyrlösningar bidrar CWS till en hälsosammare och säkrare morgondag. CWS erbjuder produkter och tjänster inom områdena Hygiene, Floor Care, Workwear, FireSafety, Cleanrooms och Healthcare. Tack vare sin servicemodell kan företaget bidra till den cirkulära ekonomin inom alla områden – material sparas in på, återanvänds och återvinns för att minska resursanvändningen. CWS sammanfattar sin syn på hållbarhet och alla angränsande aktiviteter med ett gemensamt budskap: Think Circular! 

CWS är ett varumärke för CWS-boco International GmbH och dess dotterbolag. Gruppen sysselsätter idag cirka 11 000 personer i 15 länder. År 2020 genererade CWS-boco-koncernen en omsättning på 1,2 miljarder euro. Franz Haniel & Cie. GmbH innehar 100 procent av aktierna. 

Följ CWS Sweden AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CWS Sweden AB

CWS och Period Pack inleder samarbete för att göra mensskydd mer tillgängligt21.10.2021 15:33:57 CEST | Pressmeddelande

Idag, den 21 oktober, inleder CWS ett samarbete med Period Pack och är med och bidrar till att göra mensskydd tillgängligt för fler personer på fler platser. Att erbjuda gratis mensskydd i skolan eller på arbetsplatsen skapar ökad inkludering och en tryggare vardag. “Det är egentligen en självklar produkt men som ofta glöms bort. Med detta samarbete är vårt mål att vara med och bryta tabut kring mens”, säger Pontus Jason, Sverigechef Hygien på CWS.

Specialfärgade entrémattor av fisknät gav CO₂-besparingar på 40 %15.9.2021 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

För två år sedan lanserades Miljömattan® – en slitstark entrématta av återvunna fisknät som tack vare sina mikrofibrer och sin unika färgsättning kräver betydligt färre tvättar än en vanlig matta. Nu visar CWS siffror att mattorna bidragit till att sänka CO₂-utsläppen med 40 %. I samband med att de nu klimatkompenseras hoppas man att fler kunder upptäcker fördelarna. – Vi bedömer att Sverige skulle kunna minska sina utsläpp med 1 000 ton CO₂ per år på det här sättet. Mattorna är dessutom bättre för kunderna, så det finns egentligen inga anledningar för dem att inte byta, säger Pontus Jason, Sverigechef Hygien på CWS.

CWS stärker sin profil i Sverige genom förvärv av Clean Step AB14.10.2020 12:00:00 CEST | Pressmeddelande

CWS, en komplett serviceleverantör inom mattlösningar, hygienlösningar, arbetskläder samt vård och hotell, övertar 100% av aktierna i Clean Step AB. Clean Step, som är en leverantör av entrémattor med service, har sitt säte i Göteborg men finns även representerade med kontor i Stockholm samt har flera samarbetspartners över hela landet. Förvärvet innebär att CWS stärker sin profil på den svenska marknaden som ett effektivt och hållbart företag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye