Umeå kommun

Efterlängtat födelsedagsfirande för seniorer

Dela
Under förra året fyllde Umeå kommuns Kultur för Seniorer hela 20 år. Tanken var givetvis att bjuda in till ett hejdundrande födelsedagsfirande. Men som för så många andra, gjorde pandemin att firandet fick ställas in.
Foto: Anders Magnusson
Foto: Anders Magnusson

Lösningen på det inställda 20-års jubiléet blev istället att slå på stort inför i år. Nu på onsdag den 17 november är det nämligen dags för stort kalas och firandet av det numera 21-åriga Kultur för seniorer. Arrangemanget heter ”Swing och skratt” och är precis vad det låter som, berättar kulturkonsulent Cecilia Gustafsson:

- Vi har ett gladjazzgäng som heter Swingin´grandpas på scen och Umeå stå-upparen Erik ”Waffe” Walfridsson. Det blir seniorer som underhåller seniorer för hela slanten kan man säga.

Som så många andra av Kultur för seniorers aktiviteter så var biljettrycket högt. Swing och Skratt var inget undantag när det stod klart att alla biljetter tog slut på ett dygn.

- Vi hade kö ut på gatan innan kulturreceptionen öppnade inför biljettsläppet, säger Cecilia.

Kultur för seniorer är onekligen mycket uppskattad av sin målgrupp och en av orsakerna till att det numera är en permanent verksamhet riktad till hela kommunen.

- Det är fint och fortfarande rätt unikt i Sverige. Till skillnad från många andra kommuner ligger vår verksamhet under kulturförvaltningen och riktar sig till alla som är +65 år berättar Madelene Edlund, kulturkonsulent.

Det är med andra ord inte bara Umeås seniorer som uppvaktar inför födelsedagsfirande, även andra kommuner har för vana att uppvakta Kultur för seniorer, men då i ett lite annat syfte.

- Varje år blir vi kontaktade av andra kommuner som vill veta hur vi jobbar och få tips på hur de kan bygga en bra verksamhet för seniorerna i sina kommuner fortsätter Madelene.

På frågan hur det känns att få bjuda in till firandet av 21 år som verksamhet konstaterar Madelene och Cecilia samstämmig med att det känns fantastiskt att Kultur för seniorer har funnits så länge.

- Nu ser vi framemot minst lika många år tillsammans med nyfikna och kulturhugriga seniorer i Umeå avslutar Madelene Edlund.

Arrangemangsinformation:

Swing och Skratt - Födelsedagsfesten
Datum: Onsdag 17 november
Tid: 14.00
Lokal: Vävenscenen


För mer information

Madelene Edlund
Kulturkonsulent

Tel: 090-16 34 39, Mobil: 070-275 14 71
madelene.edlund@umea.se

Cecilia Gustafsson
Kulturkonsulent

Tel: 090-163412, Mobil: 070-366 34 12
cecilia.gustafsson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Anders Magnusson
Foto: Anders Magnusson
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Prioriteringar och anpassningar i för- och grundskolenämndens budget för 202423.11.2023 12:31:30 CET | Pressmeddelande

Nämnden prioriterar trygghetsskapande åtgärder i arbetsmiljön, ökade resurser till kommunal resursskola, lagkravet om dygnsvila i nattöppen verksamhet samt förbättrat stöd i egenkontroll* för att minska arbetsbelastning för rektorer. Dessutom prioriteras arbetet med att minska antalet medarbetare per rektor motsvarande fyra miljoner kronor i ett första steg. Budgeten anpassas utifrån en långsammare ökningstakt av barn och elever enligt senaste befolkningsprognosen. För att nå budget i balans sker anpassningar för fritidshem och stödjande funktioner.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum