MER Arkitekter

Återbruk i fokus när MER Arkitekter inreder Bjerkings nya lokaler

Dela
MER Arkitekter fick i uppdrag att planera och inreda teknikkonsultföretaget Bjerkings nya lokaler i Uppsala. Behovet av nya arbetssätt och ett sprillans nytt kontor, ihop med höga krav på hållbarhet och återbruk inbefriades av arkitektkontoret. Nu står lokalerna redo för invigning.
Matplatser på Bjerkings nya kontor i Uppsala. Bild: MER Arkitekter
Matplatser på Bjerkings nya kontor i Uppsala. Bild: MER Arkitekter

Bjerking är ett medarbetarägt teknikkonsultföretag inom samhällsbyggnad. Med cirka 200 anställda i Uppsala växte Bjerking ur sitt gamla kontor och var redo för flytt till nya, större lokaler ägda av Castellum. Uppdraget att inreda de nya kontorslokalerna gick till MER Arkitekter, ett av Sveriges ledande arkitektkontor för arbetsplatser och lärmiljöer. Nu står det nya kontoret klart för invigning den 26 november.

– Med mycket stor känsla för färgsättning, funktionalitet, formspråk och vår företagskultur har MER Arkitekter skapat ett fantastiskt kontor där inredning och möblering till drygt 90 procent är återbrukad från vårt gamla kontor. Vi har gjort en intressant och lärorik resa tillsammans, som har avslutats med en enastående flyttsamordning från deras sida, säger Olle Mårtensson, projektledare för hyresgästanpassning och flytt på Bjerking.

I uppdraget har MER Arkitekter lagt stor vikt vid Bjerkings behov av att förändra sitt sätt att arbeta. Bjerking vill exempelvis att de anställda ska kunna arbeta närmare varandra och mer över olika kompetensområden. Detta är något som reflekteras i det nya kontoret – bland annat genom mer effektiva ytor och färre kontorsplatser än anställda. Större delen av möblerna i det nya kontoret är dessutom återvunna från de gamla lokalernas inredning.

– Det här uppdraget känns ”väldigt MER” på så många sätt. Uppdraget har genomsyrats av både ett hållbarhetsfokus i designen och i implementeringen av nya arbetssätt i lokalerna. Sådant älskar vi att jobba med och därför är vi väldigt glada och stolta över att ha fått det här förtroendet från Bjerking, säger Niklas Larsén, vd på MER Arkitekter.

MER Arkitekter har tidigare genomfört ett flertal projekt som innefattat omfattande återbruk, bland annat i uppdrag för Linköpings Universitet där 40 procent av all inredning återanvänts.

För mer information eller guidad visning, vänligen kontakta:
Niklas Larsén, vd MER Arkitekter, niklas.larsen@mer.se, 076-525 79 22

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Matplatser på Bjerkings nya kontor i Uppsala. Bild: MER Arkitekter
Matplatser på Bjerkings nya kontor i Uppsala. Bild: MER Arkitekter
Ladda ned bild
Receptionen på Bjerkings nya kontor i Uppsala. Bild: MER Arkitekter
Receptionen på Bjerkings nya kontor i Uppsala. Bild: MER Arkitekter
Ladda ned bild
Kök och matplatser på Bjerkings nya kontor i Uppsala. Bild: MER Arkitekter
Kök och matplatser på Bjerkings nya kontor i Uppsala. Bild: MER Arkitekter
Ladda ned bild

Om

MER Arkitekter
MER Arkitekter
Söder Mälarstrand 41
118 25 Stockholm

https://www.mer.se/

MER Arkitekter (M.E.R Solution AB) är ett av Sveriges ledande arkitekt- och konsultföretag för inomhusmiljöer. Med en spetskompetens inom arbetsplatsstrategi utformar de miljöer som leder till högre trivsel och bättre affärer. Bolaget grundades 1982 och har idag 31 anställda. Läs mer på www.mer.se.

Följ MER Arkitekter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från MER Arkitekter

Tre exempel på att 3D-printing är nyckeln till framtidens inredning14.6.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

3D-printing har länge diskuterats inom arkitekt-, bygg- och designbranschen. På MER Arkitekter, experter på inredningsarkitektur, har man använt tekniken inom ett flertal projekt. Nu ser man oändliga möjligheter för att göra ny inredning mer klimatsmart, och samtidigt utmana bilden av att ny inredning behöver vara just ny. Inspireras av tre exempel på hur 3D-printing framtidssäkrar branschen nedan.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye