Järfälla Kommun

Ragn-Sells ny delägare i Barkarby Science

Dela
Med människan i centrum fungerar Järfälla kommuns initiativ Barkarby Science som en koppling mellan offentlig sektor, näringsliv och akademi, och driver utvecklingen av den smarta och hållbara staden. Från och med den 8 december är miljöföretaget Ragn-Sells en av sju delägare i bolaget.

Barkarby Science är en snabbfotad organisation med fokus på nya innovativa system, miljöer eller nya innovativa tekniska lösningar som skapar en bättre vardag för människan i staden. Bolaget ska bidra till att stadsmiljön byggs på ett hållbart sätt där människan trivs och mår bra, bland annat genom att förenkla processer kring testning av innovationer i ett stort stadsutvecklingsprojekt, Barkarbystaden. Nu har ägarfamiljen utökats med ytterligare ett bolag.

– Stadsutvecklingen i Järfälla och Barkarby väcker hela tiden nytt intresse och lockar många nya och spännande aktörer som vill bidra till utvecklingen. Att vi nu får in en ny delägare med etablerad erfarenhet och kompetens kring återvinning och innovation kopplat till detta är väldigt positivt och gör att vi får ännu mer kraft i det utvecklingsarbete som bedrivs inom Barkarby Science, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla samt ordförande i Barkarby Science.

Bolaget Barkarby Science ägs av Järfälla kommun ihop med Atrium Ljungberg, E.ON Värme, Järfällahus, NCC och Skanska. Ragn-Sells blir nu ny delägare och kommer att tillföra kompetens som hittills saknats i bolaget.

–­ Vi är väldigt glada över att nu vara en del av Barkarby Science. Området har stor potential och vi på Ragn-Sells ser stora möjligheter att tillsammans med övriga delägare utveckla befintliga och nya smarta tjänster i området. Tjänster som kommer minska utsläpp, buller och trafik samtidigt som de ökar välbefinnandet och säkerheten för människan i staden, säger Camilla Sonnentheil, affärsutvecklare på Ragn-Sells och styrelseledamot i Barkarby Science.

Nyckelord

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd.

Presskontakt, 070-002 49 59.

Tel:070-002 49 59

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

 

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommmun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

 

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye