E.ON bygger fler solparker

Dela
Det finns ett stort och ökande intresse för delägarskap i solparker. E.ON satsar nu på att i egen regi bygga storskaliga solparker för att ta vara på möjligheten. - E.ON vill ta ett större samhällsengagemang och påskynda utbyggnaden av solparker i Sverige, där vi med våra kunskaper kan identifiera lämpliga platser för framtida solproduktion, säger David Sätterman, chef för E.ONs solaffär.
E.ON satsar nu på att i egen regi bygga storskaliga solparker.
E.ON satsar nu på att i egen regi bygga storskaliga solparker.

Sedan tidigare har E.ON byggt solparker på kundens beställning. Nu blir steget att för egen räkning projektera och bygga upp en portfölj för solparker. Beroende på mottagaren av energi kan E.ON möta upp med olika koncept och affärsmodeller för att få parken på plats.

E.ON jobbar intensivt med att hitta mark i elområde 3 och 4, där behovet av ny elproduktion är som störst och där de första markarrendena kommit på plats. Det initiala målet är att säkra en portfölj på 200 megawatt, där E.ON redan säkrat cirka hälften.

- Vår affärsidé är att baserat på våra kunskaper inom sol, projektera och leda arbetet för att säkra att nya parker kommer på plats, säger David Sätterman. Vi har stor erfarenhet av att utveckla och bygga storskaliga parker internationellt och har alla förutsättningar att utifrån vår starka marknadsposition, med integrering från grossist till installatör av solenergi, ta en ledande roll i det arbetet.

Fram till augusti i år har E.ON anslutit 70 megawatt solenergi till elnätet, ungefär motsvarande årsförbrukningen för 3 500 normalvillor. Bara under juni månad anslöts 16 megawatt och utvecklingen fortsätter.

-Solelproduktionen växer exponentiellt och våra orderböcker indikerar att vi även framåt kommer kunna sälja villalösningar, större egenproducenter och solparker till större industrier, säger David Sätterman.

Inom E.ONs verksamhet för solparker projekterar man just nu en park tillsammans med AKEA på drygt 15 megawatts effekt som producerar el motsvarande 8 100 lägenheters årliga elbehov då den står klar.

- Det innebär årliga CO2-reduceringar på nästan 5 300 ton, säger David Sätterman, som ser ett växande intresse för solparker med delägarskap från flera aktörer.

Kontakter

Bilder

E.ON satsar nu på att i egen regi bygga storskaliga solparker.
E.ON satsar nu på att i egen regi bygga storskaliga solparker.
Ladda ned bild
David Sätterman, chef för E.ONs solaffär.
David Sätterman, chef för E.ONs solaffär.
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye