Stångåstaden

Avtal tecknat – 46 lägenheter byggs i Skäggetorp

Dela
Stångåstaden har tecknat avtal med leverantören Unibep S.A. om ett nytt bostadshus av modell Kombohus i Skäggetorp. Huset kommer att ersätta den fastighet som brann på Skattegården 101-106 i juni 2020. Rivningen av det brandhärjade huset har pågått sedan augusti i år och är nu inne i slutfasen. Planen är att byggnationen av det nya Kombohuset kan starta i maj 2022 och inflyttning beräknas kunna ske under andra kvartalet 2023.
Interiörbild från Kombohus Lamell, foto Unibep.
Interiörbild från Kombohus Lamell, foto Unibep.

Det nya bostadshuset är ett prefabricerat hus i trä med tre våningar och innehåller totalt 46 hyreslägenheter.

-          Det glädjer oss att avtalet nu är signerat och att vi får möjlighet att bygga ett nytt hus i Skäggetorp. Det nya huset blir ett lyft för hela stadsdelen och innehåller 10 lägenheter fler än det huset som brann vilket är positivt. Valet av Kombohus gör att produktionskostnaderna och därmed även hyrorna hålls nere, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Entreprenaden avropas från det ramavtal som Sveriges Allmännytta presenterade tidigare i år. Avtalet innebär att Stångåstaden snabbt får tillgång till färdigupphandlade bostäder med bra standard och låg klimatpåverkan.

-          Vi är mycket glada över uppdraget och att kunna samarbeta med Stångåstaden kring nyproduktion i Skattegården. Det är vårt första kontrakt i programmet med Allmännyttans Kombohus och vi betraktar det som ett mycket viktigt steg för oss på den svenska marknaden, säger Michal Urbankowski, säljansvarig på Unibep/Unihouse.

Ritning av nordlig fasad.

Hyresgästerna som drabbades av branden i Skattegården har erbjudits förtur till lägenheterna i det nya huset.

Fakta:
Husleverantör är börsnoterade Unibep S.A. som är ett av de största byggföretagen i Polen.
Kombohus Lamell - prefabricerat hus med trästomme.
Tre våningar innehållande 46 lägenheter fördelat på:

5 st 1RoK á 32,5m2

19 st 2RoK á 48,1 m2

17 st 3RoK á 75,0 m2

5 st 4RoK á 89,5m2

Läs mer unibep.pl/en

Kontakter

Bilder

Interiörbild från Kombohus Lamell, foto Unibep.
Interiörbild från Kombohus Lamell, foto Unibep.
Ladda ned bild
Ritning från Unibep på nordlig fasad i Skattegården.
Ritning från Unibep på nordlig fasad i Skattegården.
Ladda ned bild

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Stångåstaden vill bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Stångåstaden arbetar sedan länge med aktiviteter för att upprätthålla en sund konkurrens på våra byggarbetsplatser. Idag görs detta dels genom kravställning i upphandlingar, lokalt samarbete mellan Byggföretagen och de offentliga beställarna, dels genom förhandskontroller och kontroll under byggskedet. Då Stångåstaden är en stor aktör i regionen och vill vara en normbildande aktör i branschen kommer vi under 2024 att ta ytterligare steg för att öka kravställningen och uppföljningen.

Så vill vi bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:00:00 CET | Blogginlägg

Det förekommer tyvärr problem med fusk och dåliga villkor på byggarbetsplatser i Sverige. Det riskerar att bli en grogrund för organiserad brottslighet om vi inte agerar och arbetar förebyggande. Problemen handlar om allt från obetalda skatter, arbetsgivaravgifter och sociala avgifter till illegal arbetskraft och dålig arbetsmiljö. Det leder också till en osund konkurrens på byggmarknaden. Fusk och kriminalitet riskerar att försämra kvaliteten på byggen, skapa social oro och resultera i att seriösa byggföretag slås ut.

Stångåstaden kommenterar skador på fastighet samt ombesörjer evakuering för drabbade hyresgäster8.3.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Stångåstaden har under torsdagen inlett arbetet med att säkra den explosionsdrabbade fastigheten på adressen Ödegårdsgatan 16 i stadsdelen Johannelund. Undersökningen visar att skadorna på konstruktionen är mer omfattande på konstruktionen än vad den första bedömningen gjorde gällande. Med anledning av detta kommer Stångåstaden nu inleda arbetet med att säkra fastigheten. Bolaget ombesörjer samt att bolaget ombesörjer evakueringsbostad för alla drabbade kunder i fastigheten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye