Volkswagen Transportbilar

Nya Amarok gör sig redo

Dela
Södertälje/Hannover 14 januari 2022 – Nu närmar sig tidpunkten då Volkswagen Transportbilar kan visa upp helt nya Amarok för omvärlden. Till sommaren är det dags för världspremiär av denna historiskt omtyckta modell. Med tydlig och självsäker Volkswagen-design, både exteriört och interiört, siktar Amarok fortsatt in sig på premiumsegmentet av pickuper. Effektiva V6 TDI-motorer och en uppsjö av ny teknik säkerställer komfort, kraft och lastkapacitet, både på och utanför de asfalterade vägarna.
En titt inifrån nya Amarok från Volkswagen Transportbilar. Designskiss.
En titt inifrån nya Amarok från Volkswagen Transportbilar. Designskiss.

När Amarok visas upp för första gången kommer en helt ny design att avslöjas. På utsidan är nya Amarok 10 centimeter längre och 4 centimeter bredare än föregående modell. Även insidan på detta mångsidiga on- och offroadfordon har genomgått en omfattande uppgradering och digitalisering.

”Nya Amarok från Volkswagen Transportbilar imponerar med sin tuffa och ärliga design”, förklarar Albert-Johann Kirzinger, chefsdesigner på Volkswagen Transportbilar. ”Detta framgår tydligt i interiören också. Den enkla, maskulina arkitekturen med maskinliknande designelement i en högkvalitativ cockpit höjer Volkswagens DNA till en ny nivå och betonar modellens rätt till premiumfordonsstatus.”

Nästa generations Amarok kommer inte bara tillfredsställa behovet av ett robust arbetsfordon. Nya assistanssystem för mer komfort och ökad säkerhet tillkommer, liksom smarta uppkopplade tjänster. Nya Amarok kommer imponera med innovationer som inte tidigare funnits i denna typ av fordon.

”När det gäller drivsystem så fortsätter vi använda högpresterande och effektiva TDI dieselmotorer för nya Amarok”, säger Lars Menge, chef för Produktmarknadsföring på Volkswagen Transportbilar. ”Det kommer också i framtiden att finnas kraftfulla V6 TDI-motorer i utbudet”.

Volkswagen Transportbilars Amarok har funnits på marknaden sedan 2010 och fram till nu har över 815.000 sålts runt om i världen. I Sverige har Amarok varit den bäst säljande pickupen under många år. Den helt nya Amarok har utvecklats i Australien och Europa och kommer byggas i den Sydafrikanska staden Silverton. Den svenska marknadsintroduktionen väntas ske i början på 2023.
Nyckelord

Kontakter

Bilder

En titt inifrån nya Amarok från Volkswagen Transportbilar. Designskiss.
En titt inifrån nya Amarok från Volkswagen Transportbilar. Designskiss.
Ladda ned bild
Sand, snö eller asfalt. Nya Amarok är beredd på alla typer av underlag och uppdrag. Designskiss.
Sand, snö eller asfalt. Nya Amarok är beredd på alla typer av underlag och uppdrag. Designskiss.
Ladda ned bild
Digital och uppkopplad förarmiljö är att vänta i nya Amarok. Designskiss.
Digital och uppkopplad förarmiljö är att vänta i nya Amarok. Designskiss.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Transportbilar
Volkswagen Group Sverige AB
151 88 Södertälje

08-553 865 00http://www.volkswagen-transportbilar.se

Som en ledande tillverkare av lätta transportbilar omformar Volkswagen Transportbilar (VWCV, Volkswagen Commercial Vehicles) sättet att transportera varor, tjänster och människor. Våra fordon kör hantverkare, familjer och äventyrare, nybakat bröd, paket och surfbrädor. Ambulanspersonal, poliser och mobil servicepersonal - alla litar på sin Volkswagen Transportbil för att utföra sitt dagliga arbete. I Volkswagen Transportbilars fabriker, som finns i Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) och Pacheco (ARG), sysselsätts över 24,000 människor med att tillverka och marknadsföra modellserierna Caddy, Transporter, Crafter, Multivan, Amarok och nya elektiska ID. Buzz och ID. Buzz Cargo. Inom Volkswagen-gruppen är man delaktig att forma framtidens samhälle med nya mobilitetslösningar genom sitt huvudansvar för utvecklandet av autonom körning, Maas och TaaS (Mobility/Transport as a Service) och framtida produkter som ”robo-taxis” och ”robo-vans”. I Sverige säljs Volkswagen Transportbilar via ett 90-tal återförsäljare runt om i landet. Det svenska huvudkontoret finns i Södertälje, Volkswagen Group Sverige AB. Volkswagen Transportbilar är det klart ledande märket i Sverige inom lätta transportbilar.

Följ Volkswagen Transportbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Transportbilar

Volkswagen Transportbilar rapporterar fortsatt vinsttrend under 2022 och låter ID. Buzz definiera året.29.3.2023 16:59:50 CEST | Pressmeddelande

För andra året i rad nådde Volkswagen Transportbilar (VWCV, Volkswagen Commercial Vehicles) en vinstökning på över en halv miljard euro under 2022. Trots minskning av antalet levererade enheter nådde företaget en försäljning på 11,5 miljarder euro. Höjdpunkten var lanseringen av elbilarna ID. Buzz och ID. Buzz Cargo som fått fina omdömen i tester och många utmärkelser. GRIP 2023 företagsstrategi: 10-stegs plan sätter mål för 2023.

Första leveransen av ID. Buzz Cargo i Sverige går till Vattenfall8.12.2022 12:38:48 CET | Pressmeddelande

Första kunden att få sin helelektriska ID. Buzz Cargo levererad är svenska energiföretaget Vattenfall. Bilen har passerat via Bilbyggarna i Wallhamn som har anpassat inredning och dekor för Vattenfalls räkning. Nu börjar denna ID. Buzz Cargo sin tjänstgöring på Vattenfalls verksamhet i Nyköping. Under 2023 ska ytterligare 14 ID. Buzz Cargo levereras till Vattenfall i Sverige, fyra i Tyskland samt en transportbil till Nederländerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum