Umeå kommun

Konstsamtal mellan Camilla Akraka och Knutte Wester – Umeå konsthall

Dela
Lördag 22 januari bjuds det på konstsamtal i Umeå konsthall. Under rubriken Att gestalta ett monument möts konstnärerna Camilla Akraka och Knutte Wester för att samtala om just det, utmaningarna i att gestalta ett monument.
Camilla Akraka. Foto: Niclas Malmström
Camilla Akraka. Foto: Niclas Malmström

Vilka utmaningar ställs en konstnär inför med uppdraget att gestalta berättelser och erfarenheter från en rörelse eller en grupp människor? Välkommen att möta konstnärerna Camilla Akraka och Knutte Wester i ett samtal om deras arbetsprocesser och erfarenheter från olika uppdrag. Moderator för samtalet är Sara Edström.

Camilla Akraka har skapat metoo-monumentet ”Listen!” på Rådhustorget i Umeå, en berättelse om frigörelse. I Göteborg har Knutte Wester skapat platsen ”RomanoParken – Sång om en plats”, en mosaik av romska erfarenheter, berättelser och minnen.

Moderator Sara Edström är konstnär och ordförande i Konstnärernas Riksorganisation KRO. Samtalet avslutar programserien för Camilla Akrakas utställning ”Skumrask” som visas t.om. den 23 januari.


Datum: Lördag den 22 januari
Tid: 14.00-15.30 cirka
Lokal: Umeå konsthall, plan 3 i Väven
Kostnadsfritt och ingen anmälan.

Vi följer myndigheternas restriktioner och antal sittplatser är begränsat till max. 30 personer. Har du minsta symtom stannar du givetvis hemma.

Kontakt

Åsa Adolfsson
Konstpedagog/programansvarig
Umeå konsthall, Umeå kommun

Telefon: 090-16 53 74
Mobil: 070-615 86 63
Mail: asa.adolfsson@umea.se
www.umea.se/konst

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Camilla Akraka. Foto: Niclas Malmström
Camilla Akraka. Foto: Niclas Malmström
Ladda ned bild
Knutte Wester
Knutte Wester
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Jämställdhet ett levande samtalsämne hos äldreomsorgens utredningsenhet21.9.2023 14:25:13 CEST | Pressmeddelande

Under de senaste åren har äldreomsorgens utredningsenhet Utredning äldre arbetat med jämställdhetsfrågor och ökat kunskapen hos personalen. Det är ett exempel när aktivt jämställdhetsarbete gör skillnad för individen. Utvecklingsarbetet har resulterat i ett förändrat arbetssätt, och en stor skillnad är att ärenden numera avkönas när de lyfts av handledare inför beslut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum