Säkerhetsföretagen

Säkerhetsföretag möter fortsatt hög efterfrågan på trygghetsskapande åtgärder

Dela
Säkerhetsföretagens konjunkturbarometer för fjärde kvartalet 2021 visar för tredje kvartalet i rad en av de högst uppmätta positiva konjunkturbedömningarna hittills. Hela 80 procent av företagen ser ökad efterfrågan på företagens tjänster inom ett halvår. Den ökade efterfrågan medför också ett ökat rekryteringsbehov.

- "70 procent av företagen anger att antalet anställda kommer att öka om tre månader. Inte ett enda företag anger att efterfrågan eller antalet anställda skulle minska kommande halvår.", säger Li Jansson, bransch- och näringspolitisk chef på Säkerhetsföretagen.

Konjunkturbarometerns tidigare prognoser över branschutvecklingen verkar stämma bra med verkligheten.

- "Företagen har rapporterat en positiv framtidstro tidigare. Detta kvartal ser vi att det omsätts i att antalet anställda faktiskt också har ökat det senaste kvartalet.", fortsätter Li Jansson.

- "Det ökade rekryteringsbehovet speglar att efterfrågan på säkerhet bygger på en kombination av teknik och människa. Säkerhetsföretag är ett viktigt komplement till polisen, och kan i den rollen bidra till att förebygga brott. Inför valåret 2022 är det också viktigt att politiken moderniserar branschens regelverk och bland annat genomför den statliga ordningsvaktsutredningen", avslutar Li Jansson.

Nyckelord

Om

Säkerhetsföretagen
Säkerhetsföretagen
Storgatan 19
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.sakerhetsforetagen.se/

Säkerhetsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation inom Almega och Svenskt Näringsliv. Vi samlar företag inom bevakning, hemlarm, parkering, värdetransporter och säkerhetsteknik.

Följ Säkerhetsföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Säkerhetsföretagen

Efterfrågan på säkerhetstjänster ökar starkt20.11.2023 06:37:47 CET | Pressmeddelande

Otrygghet från kriminalitet är en aktuell samhällsutmaning, vilket leder till att efterfrågan på säkerhetsföretagens tjänster är rekordhög, trots den ekonomiska lågkonjunkturen. Det visar Säkerhetsföretagens senaste konjunkturbarometer. Hela 77 procent av säkerhetsföretagen rapporterar att efterfrågan för deras tjänster har ökat under det tredje kvartalet 2023. Samtidigt rapporterar 66 procent av företagen att antalet anställda har vuxit under kvartalet.

Fortsatt otrygghet driver efterfrågan på säkerhetstjänster28.9.2023 06:02:40 CEST | Pressmeddelande

I årsrapporten för Säkerhetsföretagen framkommer att det finns en långsiktig trend med otrygghet från kriminalitet i Sverige, vilket driver upp efterfrågan på säkerhetstjänster. Sverige har förlorat sin position som ett tryggt land. Under 2010 var det en större andel av de vuxna i Danmark som rapporterade brott, våld och vandalism i sitt närområde jämfört med i Sverige. Sedan dess har nivån av upplevd kriminalitet bland vuxna i Danmark minskat påtagligt medan den har ökat i Sverige. Mer än dubbelt så många i Sverige anger nu att brott, våld och vandalism pågår i deras närområde, jämfört med i Danmark. Av de stora EU-länderna är det enbart Frankrike som ligger nära Sverige sett till andelen av de vuxna som upplever kriminalitet i sitt närområde, medan andelen i Italien är knappt hälften så hög som i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye