IF Metall

Ett lagförslag för omställning i världsklass

Dela
I dag har förslaget till ny lagstiftning om trygghet, omställning och anställningsskydd skickats på remiss till Lagrådet. IF Metall har varit drivande i parternas förhandlingar om trygghet och omställning. Lagrådsremissen är ett viktigt steg för att överenskommelsen ska kunna träda ikraft den 30 juni i år.
Foto Daniel Roos
Foto Daniel Roos

-  Förslaget innebär att våra medlemmar kommer att få ta del av ett omställningsstöd i världsklass. Det ger en historisk möjlighet att ställa om mitt i livet och vidareutbilda eller omskola sig, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Under processens gång har regeringen tagit hänsyn till synpunkter från en rad remissinstanser. Det har skett utan att intentionerna med den ursprungliga partsöverenskommelsen har påverkats.

- Lagförslaget som nu läggs fram är helt i linje med det som IF Metall har velat uppnå när vi anslöt oss till partsöverenskommelsen: En ökad trygghet för våra medlemmar, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä.

Frågor besvaras av IF Metalls presstjänst 08-786 82 44 

Kontakter

Bilder

Foto Daniel Roos
Foto Daniel Roos
Ladda ned bild

Om

IF Metall
IF Metall
Olof Palmes gata 11
105 52 Stockholm

08-786 80 00http://www.ifmetall.se

IF Metall är ett feministiskt fackförbund med cirka 300 000 medlemmar som tillsammans arbetar för rätten till ett bra och tryggt arbete.Vi arbetar inom stora delar av den svenska industrin, bland annat inom plast-, läkemedels-, byggnadsämnes-, stål-, kemi- och verkstadsindustrin.

Följ IF Metall

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IF Metall

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye