Umeå kommun

Inbjudan till pressvisning av utställning, Umeå konsthall

Dela
Välkommen på pressvisning torsdag den 10/2, klockan 14.00 i Umeå konsthall, plan 3 i Väven.
©Mikael Åberg/Bildupphovsrätt 2022
©Mikael Åberg/Bildupphovsrätt 2022

Land of Hope and Glory
Mikael Åberg

Installation

12 februari – 15 maj 2022 i Umeå konsthall

”Min bakgrund och fostran inom sportens värld har präglat mig. Jag har inte alltid varit medveten om det, men det har färgat av sig i mitt konstnärliga arbete. Det blir många referenser till idrotten som metafor för tävling och konkurrens. Något som förekommer i stort sett överallt även utanför idrotten. Jag har också funderat mycket på normer inom sportens värld. Hur man förväntas att vara och bete sig som kille. Leken, drömmarna och glädjen är betydelsefulla och jag hoppas att det avspeglar sig i mina verk.” -Mikael Åberg

Mikael Åberg är född i Obbola 1964, där han också bor. Utexaminerad med en MFA från Umeå konsthögskola 1998. Har medverkat i både separat- och grupputställningar främst i Sverige. Åberg arbetar bland annat med skulptur, måleri, foto och teckningar. Under de senaste åren har han nästan uteslutande jobbat med offentliga gestaltningar. Några exempel i Umeå är ”Monaco GP” på Capio hälsocentral, ”Stjärnpekare” vid Hjältarnas Hus och ”Hoppare” vid Stadskyrkan. Mikael Åberg tilldelades Umeå kommuns konststipendium 2020.

 

Kontaktperson för pressvisningen i Umeå konsthall:
Anja Boman, konstsekreterare
Kulturförvaltningen, Umeå kommun
anja.boman@umea.se, 070 - 388 34 74

Nyckelord

Kontakter

Bilder

©Mikael Åberg/Bildupphovsrätt 2022
©Mikael Åberg/Bildupphovsrätt 2022
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Jämställdhet ett levande samtalsämne hos äldreomsorgens utredningsenhet21.9.2023 14:25:13 CEST | Pressmeddelande

Under de senaste åren har äldreomsorgens utredningsenhet Utredning äldre arbetat med jämställdhetsfrågor och ökat kunskapen hos personalen. Det är ett exempel när aktivt jämställdhetsarbete gör skillnad för individen. Utvecklingsarbetet har resulterat i ett förändrat arbetssätt, och en stor skillnad är att ärenden numera avkönas när de lyfts av handledare inför beslut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum