Umeå kommun

Inbjudan till digital pressträff för Barnens Littfest 2022

Dela
Välkommen på digital pressträff för Barnens Littfest 2022. Onsdag den 9 mars klockan 10.00. För att delta i pressträffen, skicka ett mail till jenny.vinsa@umea.se så får du en möteslänk i retur.
Illustratör: Hanna Albrektson
Illustratör: Hanna Albrektson

Barnens Littfest 2022
Söndag 20 mars, Väven

Efter två år av restriktioner, inställda och anpassade arrangemang är Barnens Littfest äntligen tillbaka där allting började – i Väven.

Som en följd av snabbt skiftande restriktioner återstartar festivalen i ett lite mindre format än tidigare men innehållet är fortfarande lika färgsprakande som vanligt. Här får det lustfyllda mötet mellan barnen och litteraturen ta all plats – utan pekpinnar och vuxenperspektiv.

Söndag den 20 mars mellan 12.00-16.00 bjuds det på författarbesök, skaparverkstad, podcast, film och mycket mer. Bland gästerna återfinns skaparna bakom ”Ett rum till Lisen”, ”Mina husdjur”, ”Världens hemskaste sjukdomar” med flera. Fjolårets populära digitala skattjakt är också tillbaka, den här gången med ett nytt och sjukt spännande äventyr.

Varmt välkommen på en digital pressträff, onsdag den 9 mars klockan 10.00. Vi berättar mer om innehållet, planeringen inför och tankarna kring Barnens Littfest 2022.

För att delta i pressträffen – skicka ett mail till jenny.vinsa@umea.se så får du en möteslänk i retur.

Vi ses!

 

Kontaktperson

Eva Gustafsson

Samordnare program, Umeå Stadsbibliotek

070-6770211

eva.gustafsson@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Illustratör: Hanna Albrektson
Illustratör: Hanna Albrektson
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Prioriteringar och anpassningar i för- och grundskolenämndens budget för 202423.11.2023 12:31:30 CET | Pressmeddelande

Nämnden prioriterar trygghetsskapande åtgärder i arbetsmiljön, ökade resurser till kommunal resursskola, lagkravet om dygnsvila i nattöppen verksamhet samt förbättrat stöd i egenkontroll* för att minska arbetsbelastning för rektorer. Dessutom prioriteras arbetet med att minska antalet medarbetare per rektor motsvarande fyra miljoner kronor i ett första steg. Budgeten anpassas utifrån en långsammare ökningstakt av barn och elever enligt senaste befolkningsprognosen. För att nå budget i balans sker anpassningar för fritidshem och stödjande funktioner.

Brandförsvarets verksamhetsplan och budget för 2024 beslutad22.11.2023 13:00:00 CET | Pressmeddelande

Det olycksförebyggande arbetet med bland annat utbildning till skolungdomar och införande av civil insatsperson ska prioriteras under nästa år. Det beslutade Umeåregionens brand- och räddningsnämnd vid mötet 22 november när verksamhetsplan och budget togs för 2024. Precis som tidigare är den största utmaningen att ha tillräckligt med personal för att upprätthålla beredskap och uppfylla lagkrav.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum