Stångåstaden

Stångåstaden ger ungdomar förtur och etablerar nytt rökfritt konceptboende

Dela
Styrelsen i Stångåstaden har beslutat att genomföra en rad förändringar i det befintliga bostadskösystemet. Syftet är bland annat att frigöra bostäder för ungdomar i åldern 18–24 år. Även beslut om att införa rökfria konceptboenden i nyproduktion är taget och kommer att införas på försök framåt.

- Vi har sedan en tid tillbaka fört dialog med vår styrelse om att genomföra vissa justeringar i vårt befintliga kösystem. Beslutet som nu tagits innebär att ungdomar mellan 18–24 år ges förtur till omkring 80 lägenheter per år. Det känns glädjande att kunna bidra till att fler ungdomar kan ta sig in på bostadsmarknaden och få sin första egna bostad, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Stångåstaden har idag i genomsnitt sju års kötid till en bostad. Det gör det svårt för ungdomar att få en bostad innan de är 24–25 år eftersom de inte kan ställa sig i kö förrän de fyllt 17 år. För att det ska bli en jämn åldersfördelning delas lägenheterna upp efter ålder. Lika många lägenheter kommer att gå till varje ålderskategori. Förändringen införs den 1 juni 2022 och mer information kring denna satsning kommer senare under våren.

Styrelsen har även beslutat att två fastigheter i den pågående nyproduktionen, Folkungavallen och Labbet i Ebbepark, ska vara rökfria. Vi har också fått uppdraget att genomföra en pilot med rökfri bostad i vårt befintliga bestånd. Stångåstaden har tidigare haft ett rökfritt boende i kvarteret Alnen som ingick i försäljningen till Heimstaden under förra året.

- Många av våra kollegor i branschen erbjuder rökfria fastigheter och vi vet att det finns en efterfrågan på marknaden för rökfritt boende. Det här blir ett nytt konceptboende som vi kan erbjuda våra kunder inom Stångåstaden, säger Fredrik Törnqvist.

Styrelsen har även fattat beslut om att ändra regler för köpoäng vid avflyttning. Förändringarna innebär att en hyresgäst som flyttar från Stångåstaden kommer att få behålla sina intjänade köpoäng från sin senaste inflyttning i en Stångåstadslägenhet. Ändringen gäller från och med 1 mars 2022.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Stångåstaden vill bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Stångåstaden arbetar sedan länge med aktiviteter för att upprätthålla en sund konkurrens på våra byggarbetsplatser. Idag görs detta dels genom kravställning i upphandlingar, lokalt samarbete mellan Byggföretagen och de offentliga beställarna, dels genom förhandskontroller och kontroll under byggskedet. Då Stångåstaden är en stor aktör i regionen och vill vara en normbildande aktör i branschen kommer vi under 2024 att ta ytterligare steg för att öka kravställningen och uppföljningen.

Så vill vi bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:00:00 CET | Blogginlägg

Det förekommer tyvärr problem med fusk och dåliga villkor på byggarbetsplatser i Sverige. Det riskerar att bli en grogrund för organiserad brottslighet om vi inte agerar och arbetar förebyggande. Problemen handlar om allt från obetalda skatter, arbetsgivaravgifter och sociala avgifter till illegal arbetskraft och dålig arbetsmiljö. Det leder också till en osund konkurrens på byggmarknaden. Fusk och kriminalitet riskerar att försämra kvaliteten på byggen, skapa social oro och resultera i att seriösa byggföretag slås ut.

Stångåstaden kommenterar skador på fastighet samt ombesörjer evakuering för drabbade hyresgäster8.3.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Stångåstaden har under torsdagen inlett arbetet med att säkra den explosionsdrabbade fastigheten på adressen Ödegårdsgatan 16 i stadsdelen Johannelund. Undersökningen visar att skadorna på konstruktionen är mer omfattande på konstruktionen än vad den första bedömningen gjorde gällande. Med anledning av detta kommer Stångåstaden nu inleda arbetet med att säkra fastigheten. Bolaget ombesörjer samt att bolaget ombesörjer evakueringsbostad för alla drabbade kunder i fastigheten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye