Nobina Care

Göteborgs buss ska köra Flexlinjen- med hundra procent elfordon

Dela
Västtrafik som ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götalandsregionen har på uppdrag av Göteborgs Stad och Mölndals stad genomfört upphandling av flexlinjetrafiken. Nu står det klart att det blir Göteborgs buss som tilldelas uppdraget på Hisingen och Angered i Göteborgs Stad med trafikstart i juni 2023. Nytt för avtalet är att trafiken kommer att köras med hundra procent elfordon.
Flexlinjen. Fotograf: Eddie Löthman
Flexlinjen. Fotograf: Eddie Löthman

Flexlinjerna är en del av kollektivtrafiken, där turen förbeställs av resenären och stannar på särskilda mötesplatser. Bussarna är tillgänglighetsanpassade med låggolv och plats för rullstol samt 15 sittplatser. Avtalet beräknas omsätta ca 160 MSEK över kontraktstid och sträcker sig sju år framåt, utan förlängningsoptioner.

- Flexlinjen kommer att ha en viktig funktion i mångas vardag och vi är extra glada över att vi nu kommer att kunna bidra till en ökad tillgänglighet för fler, säger Peter Olsson, Vd på Göteborgs buss.

Tilldelningen till Göteborgs buss avser 21 tursatta och 3 reservfordon, som drivs till 100 procent av el.

- Vi ser nu fram emot att vara en del av utvecklingsresan mot elektrifierad och hållbar kollektivtrafik som kan komma fler till användning, avslutar Peter Olsson.

Göteborgs buss är en del av Nobina Care som utöver Göteborgs buss även består av Samtrans Omsorgsresor och Telepass och finns representerade i Stockholm, Västra Götaland och Skåne.

Nobina Care är den ledande aktören fokuserad på omsorgsresor i Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Lisa YdlingerPress- och kommunikationsansvarig på Samtrans

Tel:08-52250045

Bilder

Flexlinjen. Fotograf: Eddie Löthman
Flexlinjen. Fotograf: Eddie Löthman
Ladda ned bild

Om

Nobina Care
Nobina Care
Armégatan 38
17171 Solna

Till pressjour: 08-52250045https://www.nobina.se

Nobina Care är en del av Nobina-koncernen. Med 13 000 medarbetare i fyra länder är vi Nordens största företag inom kollektivtrafiken. 
Nobina Care är marknadsledande inom särskilda persontransporter. Genom att uteslutande arbeta med upphandlad trafik vill vi finnas till för människor som av olika anledningar inte har möjlighet att resa på annat sätt. Vi brinner för ett samhälle där alla kan röra sig fritt, oavsett förutsättningar eller behov. Tillsammans med våra resenärer och uppdragsgivare är vi stora nog att göra skillnad, på riktigt.
Vi är verksamma i både Sverige och Danmark under varumärkena Samtrans Omsorgsresor, Telepass, Göteborgs Buss och Örslev.

Följ Nobina Care

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nobina Care

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye