Stångåstaden

Verksamhetsberättelse för 2021

Dela
Ett starkt bokslut skapar trygghet och möjligheter till fortsatta satsningar.

Bokslutet för 2021 är mycket starkt, med ett resultat på 2 132 miljoner kronor före skatt. Då ingår reavinster från fastighetsförsäljningar om 1 903 miljoner kronor. Rensat för dessa försäljningar uppgår resultatet till 229 miljoner kronor. ”I en osäker tid känns det viktigare än någonsin att ha en stark grund att stå på och jag är stolt att kunna säga att vi på Stångåstaden har det. Vårt bokslut för 2021 är mycket starkt. Det är det bästa i bolagets snart 80-åriga historia. Det skapar trygghet och möjligheter för fortsatta satsningar, konstaterar Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Läs gärna mer om vår verksamhet och det gångna året i vår digitala verksamhetsberättelse!

2021.stangastaden.se

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Sverige behöver höja renoveringstakten och göra en grön omställning24.11.2023 09:05:30 CET | Blogginlägg

Det kommer rapporter nästan dagligen om hur bostadsbyggandet minskar. När jag lyssnar på kollegor ute i landet i både privata och offentligt ägda bolag så stämmer bilden. Det finns förstås undantag men de allra flesta avvaktar med nyproduktion. Det är svårare att få ihop kalkylen och dessutom finns presumtionshyresdomen som skapar osäkerhet kring intäktssidan. Sammantaget gör det här förstås att frågan om att effektivisera och försöka sänka kostnaderna för att bygga viktigare än någonsin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum