Riksteatern

Folkkäre Rennie Mirro på riksturné med intim föreställning om att åldras

Dela
Rennie Mirro spelar i en personlig föreställning om livets olika faser, om att åldras och utmaningarna i att hitta en ny riktning i livet när man måste lägga sin gamla identitet bakom sig. Vad ska man hålla på med när kroppen inte orkar och karriären som dansare tar slut? Premiär den 4 mars i Årsta.

Mitt i livet inser Rennie Mirro att han på grund av ålder och skador behöver hitta andra sätt att arbeta. Men vad ska han göra då? Om han inte kan arbeta som dansare, vem är han då?

– Jag har stått på scen och underhållit en publik större delen av mitt liv. Nu kommer jag framför öppen ridå deala med det faktum att jag precis som alla åldrats och inte längre kan dansa på det sätt min kropp lärt sig. Det finns ett vemod i att säga hejdå till något som definierat mig så starkt men även en stor hoppfullhet i det som kommer sen, säger Rennie Mirro.

Dansa Rennie! möter han sin egen mor, psykoterapeuten och dansterapeuten Francine Lee Mirro-Finer, som under föreställningens gång ställer personliga frågor. Med humor och allvar bidrar sedan Rennie Mirros svar till att veckla ut en sann berättelse om hans liv i showbiz. Ett liv format av dansen. Livsavgörande ögonblick och egensinnig berättarkonst varvas med tre exklusivt koreograferade dansnummer.

Rennie Mirro har vunnit Guldmasken vid två tillfällen och framgångsrikt medverkat i allt från Kungliga Baletten till huvudroller i musikaler som Jesus Christ superstar, Singin’ in the Rain, Grease och From Sammy with love både internationellt och på landets allra största musikalscener.

Manus och regi av Ola Lindholm, producent, författare och regissör med nästan tre decennier inom TV-världen bakom sig. Han är grammisbelönad och har vunnit TV-priset Kristallen flera gånger.

Premiär 4 mars på Folkets hus i Årsta

Medverkande
Rennie Mirro
Francine Lee Mirro-Finer (inspelad röst)

Konstnärligt team
Regi Ola Lindholm
Manus Rennie Mirro och Ola Lindholm   
Koreografi Öppningsdans Ann Mirro 
Koreografi Steppen David Dalmo 
Koreografi Sista Dansen Daniel Koivunen 
Kompositör/ljuddesigner Lennart Simonson 
Ljuddesigner Erik Häusler

För mer information samt turnéplan:
https://www.riksteatern.se/forestallningar/dansa-rennie-

 Pressbilder finns på:
https://mediabank.riksteatern.se

För mer information: 
Anna Gerdin
Press- och PR-ansvarig 
anna.gerdin@riksteatern.se 
Tel: 070- 637 59 62

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

P3 Dokumentär blir scenföreställning med Riksteatern – Gängkrigets start27.2.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Det är en varm sommardag 2001. Näsets badplats i Göteborg är fylld med badande människor när plötsligt skarpa skott börjar studsa mellan klipporna. De här händelserna handlar P3 Dokumentärs "Skotten på Näsetbadet och gängkrigets start” om. I samarbete med Riksteatern får nu dokumentären en helt ny form och gestaltas av skådespelare. Turnépremiär på Stora Teatern i Göteborg den 14 mars.

Ny rapport: Svenskarna vill ta del av mer scenkonst – ekonomin håller oss tillbaka21.2.2024 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Hela sju av tio svenskar önskar att de oftare tog del av teater, dans och annan scenkonst. Främsta hindret är ekonomi, följt av utbud och tidsbrist. Det visar en ny landsomfattande undersökning från Riksteatern som kartlagt allmänhetens relation till scenkonst. Om svenska folket själva får välja ska det vara mer kärlek, musik och politik på scen och de kändisar man allra helst sitter i salongen med är Marianne Mörck och Jonathan Unge.

Svart humor i succémonolog om att överleva tonåren19.2.2024 10:21:44 CET | Pressmeddelande

Instructions for a Teenage Armageddon spelade för utsålda hus för den unga publiken i London. En drastisk och rapp monolog om Eileen som är tretton år när hennes syster går bort i anorexia. Hur överlever man det kaos som tonåren kan vara? Pjäsen är skriven av den brittiska dramatikern Rosie Day. I regi av Josefin Ankarberg i en svensk översättning och iscensättning. På scen Alexandra Nordberg. Premiär 27 februari i Halmstad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye