Riksteatern

Urpremiär 25 februari: Anna Blomberg sjunger ut- en humoristisk föreställning om längtan att få höra till, visas på en efterlängtad turné med Riksteatern

Dela
Anna Blomberg är en av våra främsta komiker och har sedan länge roat oss hämningslöst med sina träffsäkra och slagkraftiga karaktärer och imitationer. I vår åker hon äntligen på turné med Riksteatern och det blir med en komisk, varm och kanske sorgen föreställning där vi får möta några av Annas mest omtyckta karaktärer som Maria Montazami, Kåta Gun och Drottning Silvia.

Vi kommer dessutom att få stifta bekantskap med flera nya figurer som alla har en gemensam nämnare – de längtar efter ett sammanhang och att få höra till. 

–Paula och jag pratade om att det vore så kul att göra något för Riksteatern och ville skapa en helaftonsföreställning utifrån en berättelse och samtidigt ha med sådant som vi inte har gjort tidigare, som musik och flera skådespelare. Vi har utgått från mina tidigare karaktärer som tidigare endast funnits med i sketcher och har gett de ett djup utifrån en berättelse om ensamhet, säger Anna Blomberg, skådespelare och dramatiker för Anna Blomberg sjunger ut.

På ett humoristiskt och rörande sätt ser vi karaktärernas bemödanden med att försöka få vara en del av en gemenskap och att få slippa ensamhet. Kåta Gun ställer till exempel upp i ”Gifta vid första ögonkastet” och Birgitta Bollerud bjuder in till kalas och gör allt för att få sina motvilliga arbetskamrater att vilja komma.

För regin står Paula McManus som tidigare har skrivit och regisserat pjäser för bland annat Teater Västmanland, Dalateatern, Teater Scenario och Ung Scen Öst där hon dessutom är ny konstnärlig ledare.

– Inspirationen kommer från alla Annas karaktärer och vad dem har gemensamt. Man får vara ödmjuk inför att de har vissa karaktärsdrag och faktiskt inte kan säga eller göra vadsomhelst. Man får leka med dom lite varsamt. Tematiken som gemenskap och ensamhet dök upp och i och med pandemin så förstärktes den tanken. Jag hoppas att publiken blir varma och glada och kanske ringer en vän dom inte pratat med på länge. Och att man inte kan låta bli att sjunga refrängerna en lång tid framåt, säger Paula McManus, dramatiker och regissör av Anna Blomberg sjunger ut.

På scen ser vi, förutom Anna Blomberg, musikerna Birgitta Henriksson och Kristoffer Bäckström samt skådespelaren Mårten Andersson. Musiken och låtarna är komponerade av Christoffer Karlsson.

– Det har varit väldigt spännande att bygga en ensemble bestående av en komiker/skådespelare, två musiker och en otroligt erfaren skådespelare från Riksteatern. Hur får man ihop dom till en helhet och inte fyra små öar? Det har varit väldigt kul att se vad mycket det ger och hur man kan inspirera varandra tack vare det, säger Paula McManus.

Med Anna Blombergs unika humoristiska finess kommer föreställningen att pendla mellan svärta och skratt, skratt och svärta. Och när det blir alldeles för läskigt att möta sina rädslor, ja, då talar ingen mindre än Astrid Lindgren till oss med sin lugnande röst. 

–Jag ser fram emot att få turnera med Riksteatern och den fantastiska organisation som ser till att vi kan komma ut till så många ställen, några platser är nya för mig. Jag hoppas också att publiken blir berörda och kommer att njuta av föreställningen och att de kommer att inspireras till samtal om det de fått uppleva, säger Anna Blomberg, skådespelare och dramatiker för Anna Blomberg sjunger ut.

Föreställningen har urpremiär den 25 februari i Årsta, Stockholm

Turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/anna-blomberg-sjunger-ut-/#section2
Bilder och trailer: https://mediabank.riksteatern.se


Medverkande
Anna Blomberg  
Mårten Andersson  
Kristoffer Bäckström  
Birgitta Henriksson 

Konstnärligt team
Dramaturg: Jani Lohikari  
Dramatiker/Regissör: Paula McManus  
Dramatiker: Anna Blomberg  
Scenograf/Kostymdesigner: Julia Herskovits  
Kompositör/Ljuddesigner: Christoffer Karlsson  
Ljusdesigner: Peter Stockhaus  
Maskdesigner: Anna Olofson 

För mer information:
Sofia Zouagui
Press och PR ansvarig 
E-post: sofia.zouagui@riksteatern.se
Mob: 070-528 99 15

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum