Riksteatern

Nypremiär 8 januari: Greatest hittills- en show med Ronny Erikssons bästa och mest älskade nummer

Dela
Satiriker, pessimistkonsult, humanist. Låtskrivare, komiker, artist. Folkkäre Ronny Eriksson kan beskrivas på många sätt. Allt sedan sitt genombrott har han lyckats hålla ett järngrepp om såväl samtiden som sin publik. Nu turnerar han och kapellmästare Benneth Fagerlund ännu en gång med Riksteatern.

–Det här är väl vår femte turnésväng med Riksteatern. Överallt, har publik frågat efter låtar som de har hört. Vi har därför samlat ihop lite äldre godingar och blandat upp med nyskrivet material och lite nya aktuella funderingar kring vår tid, säger Ronny Eriksson, upphovsperson för Greatest hittills.

Den nya showen består som titeln avslöjar av det hittills allra bästa av Ronny Erikssons mest älskade nummer.

– Ronny har en förmåga att snappa upp fenomen och företeelser långt före andra ens har noterat dem, jag slutar aldrig att förundras över det, säger Benneth Fagerlund, kapellmästare för Greatest hittills.

Det blir en musikalisk helkväll med satir, värme och bekymrad ståupp.

Vi har älskat att få turnera i Riksteaterns regi och möta alla fantastiska lokala arrangörer och publik runt om i landet. Jag hoppas att vi kan erbjuda lite nya funderingar när de går hem och lite skratt och gråt, säger Ronny Eriksson.

Ett samarbete mellan Riksteatern och Satellite Live. Nypremiär i Älvsbyn den 8 januari, 2022

Medverkande
Ronny Eriksson och Benneth Fagerlund  

Konstnärligt team
Ronny Eriksson och Benneth Fagerlund  

För mer information om Greatest hittills: https://www.riksteatern.se/forestallningar/greatest-hittills
För pressbilder och trailer: https://mediabank.riksteatern.se*
För turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/greatest-hittills/#section2

För mer information:
Sofia Zouagui
Press och PR ansvarig 
E-post: sofia.zouagui@riksteatern.se
Mob: 070-528 99 15

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye