Upplands Väsby kommun

Ny satsning på morgondagens affärsutvecklare

Dela
Väsbybor med affärsidéer ska få hjälp att förverkliga sina drömmar. I höst introduceras Väsby Startup – en affärsutvecklingsresa.
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)

NyföretagarCentrum i Upplands Väsby avvecklas. I stället satsar kommunen i höst på en ny väg; Väsby Startup – en affärsutvecklingsresa. Arbetet kommer att drivas av Väsby Promotion med ekonomiskt bidrag från kommunen. Målet är att ta tillvara Väsby Promotions nätverk och kompetens för att bättre stödja och främja nyföretagande i Väsby.

– Väsby Promotion är ett väletablerat nätverk med stort förtroende bland företagare i Väsby. Den nya verksamheten för nyföretagande kommer att bli ett lyft för alla som bär på drömmar och vill utveckla sina affärsidéer, säger Ann-Christin L Frickner (C) som är ordförande i kommunens näringslivs- och kompetensutskott.

Kommunen har sedan länge ekonomiskt stöttat stiftelsen NyföretagarCentrum i Upplands Väsby. På senare tid har det dock varit svårt att engagera personer i verksamheten. När kommunen nu vill pröva nya vägar har NyföretagarCentrum beslutat att avveckla verksamheten.

– Det är viktigt att vi kan erbjuda ett bra stöd till dem som vill starta nya företag. Jag är övertygad om att Väsby Promotions delaktighet i detta nya arbete kommer att ge eko framöver med goda resultat, säger näringslivschef Per-Ola Lindahl.

Väsby Promotion är en lokal näringslivsorganisation med 450 medlemmar i form av företagare, föreningar och offentlig verksamhet. Målet med verksamheten är att skapa bra förutsättningar för företagande och entreprenörskap i Väsby.

Väsby Startup ska hjälpa den enskilde från affärsidé till verklighet; Håller affärsidén, hur går jag vidare och var hittar jag rätt kompetens på marknaden? Det är några av de frågor som individen kommer att få hjälp med. Förutom tillgång till samlad information om uppstartande av företag erbjuds ett brett nätverk av de entreprenörer och företagare som finns i Väsby Promotions nätverk.

– Väsby Startup ligger i linje med vår ambition att vara en mötesplats och ett nätverk för alla med goda affärsidéer. Vi vill nå personer som står i fasen att vilja starta något. Hos oss kan de få rådgivning och stöd för att komma vidare, säger Camilla König Ekegren som är verksamhetschef för Väsby Promotion.

Väsby Startup drar igång i slutet av augusti.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (Får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 50 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4 mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye