Enköpings kommun

Nytt utegym och beachidrottsplan vid Pepparrotsbadet

Dela
Fredag 1 juli invigs både ett nytt utegym och beachidrottsplan vid Pepparrotsbadet i Enköping. På invigningen kommer Martin Lidberg, en av Sveriges bästa brottare genom tiderna och känd från tv-program som Mästarnas Mästare och Let's Dance göra inspirationsövningar på gymmet.

Det tillfälliga gym som stod vid Pepparrotsbadet förra året var mycket uppskattat av enköpingsborna och nu blir gymmet ett permanent inslag vid badet.

– Vi fortsätter den spännande och viktiga utvecklingen av Korsängsfältet som en yta för både organiserad och spontan idrott. Utegymmet och beachidrottsplanen fyller en viktig funktion för en ökad folkhälsa, säger Christopher Hoerschelmann, verksamhetschef för Idrott och fritid på upplevelseförvaltningen.

Utöver det nya gymmet har det också byggts en beachidrottsplan där man kan kan spela beachhandboll. Planen är 33x18 meter med staket på kortsidorna och det finns målburar för handboll.

Program för invigningen

Tid: klockan 14.3016.00 

Plats: Pepparrotsbadet i Enköping

14.3014.45 Upplevelsenämndens ordförande Kristina Eriksson (KD) och Christopher Hoerschelmann, verksamhetschef Idrott och fritid på upplevelseförvaltningen samt representant från Lappset håller tal och klipper bandet.

14.4515.00 Martin Lidberg, en av Sveriges bästa brottare genom tiderna och känd från tv-program som Mästarnas Mästare, Let's Dance och Superstars gör inspirationsövningar på gymmet.

15.0015.15 promenad till beachidrottsplanen bakom Pepparrotsbadet

15.1515.30 Upplevelsenämndens ordförande Kristina Eriksson (KD) och Christopher Hoerschelmann, verksamhetschef Idrott och fritid på upplevelseförvaltningen samt en representant från Enköpings handbollsförening håller tal och klipper bandet.

15.30 Herrlaget i Enköpings handboll spelar match på beachidrottsplanen.

Kontakter

Bilder

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum