Nobina Care

Samtrans får förnyat förtroende av Danderyds kommun

Dela
Danderyds kommun har beslutat att ge Samtrans omsorgsresor, en del av Nobina, fortsatt förtroende att utföra skol- och omsorgsresor till ett uppskattat värde av 57 miljoner kronor över fyra år. Det nya avtalet innebär bland annat krav på nya förbättrade digitala tjänster för skolpersonal och resenärer.
Samtrans fortsätter att köra skol- och omsorgsresor i Danderyd.
Samtrans fortsätter att köra skol- och omsorgsresor i Danderyd.

Samtrans har levererat skol- och omsorgsresor i Danderyds kommun sedan 2018 och fortsätter nu ytterligare fyra år framåt. Avtalet berör ca180 resenärer som reser till och från skolor, dagliga verksamheter och boenden, vilket ställer höga krav på förarnas kunskap om resenärernas särskilda förutsättningar att resa.

- Vi är glada över att Danderyd återigen väljer att ge oss detta förtroende och det känns kul att kunna ge resenärerna kontinuitet. Vi ser också fram emot att utveckla skol- och omsorgsresorna tillsammans med kommunen, bland annat med hjälp av nya digitala hjälpmedel som ska göra det enklare att få information om sina resor, säger Jana Odinsman.

Danderyd kommun och Täby kommun genomförde upphandlingen tillsammans. Anbudsgivaren hade möjlighet att lägga anbud på båda kommunerna eller bara den ena. Samtrans som också deltog i Täbys upphandling fick i början av juni även förnyat förtroendet av Täbys kommun.

Det nya avtalet träder i kraft den 2023-01-01 och löper fyra år framåt. Tilldelningen kan överklagas och avtal kan tecknas från och med 2022-07-08.

Nyckelord

Kontakter

Lisa YdlingerPress- och kommunikationsansvarig på Samtrans

Tel:08-52250045

Bilder

Samtrans fortsätter att köra skol- och omsorgsresor i Danderyd.
Samtrans fortsätter att köra skol- och omsorgsresor i Danderyd.
Ladda ned bild

Om

Nobina Care
Nobina Care
Armégatan 38
17171 Solna

Till pressjour: 08-52250045https://www.nobina.se

Nobina Care är en del av Nobina-koncernen. Med 13 000 medarbetare i fyra länder är vi Nordens största företag inom kollektivtrafiken. 
Nobina Care är marknadsledande inom särskilda persontransporter. Genom att uteslutande arbeta med upphandlad trafik vill vi finnas till för människor som av olika anledningar inte har möjlighet att resa på annat sätt. Vi brinner för ett samhälle där alla kan röra sig fritt, oavsett förutsättningar eller behov. Tillsammans med våra resenärer och uppdragsgivare är vi stora nog att göra skillnad, på riktigt.
Vi är verksamma i både Sverige och Danmark under varumärkena Samtrans Omsorgsresor, Telepass, Göteborgs Buss och Örslev.

Följ Nobina Care

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Nobina Care

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye