Riksteatern

Premiär 22 augusti: Red Hot Condition- artister i världsklass tar upp dagens träningsmani och utseendehets

Dela
Aaron Hakala och Nelli Kujansivu är två artister som har turnerat världen runt och som nu äntligen kommer till skolor, runtom i landet. Red Hot Condition är en föreställning där de vill skapa medvetenhet, debatt och samtal om den träningsmani och utseendehets som många barn och ungdomar kan känna av idag. Allt är filtrerat genom konstformerna samtida cirkus och fysisk komedi och paketerad som om den var direkt hämtad från 1980-talet.
Fotograf:Sofia Kallner
Fotograf:Sofia Kallner

–Samtida cirkus är en konstform med oändliga möjligheter och sätt att passa in. Det är också en välkomnande konstform där alla kan hitta sin plats trots vitt skilda fysiska egenskaper och kroppstyper. En stor del av all kultur spelas på större scener vilket gör att den också endast når vissa grupper i samhället, inte sällan invånare i större städer. Med Red Hot Condition vill vi ge publiken tillgång till högkvalitativ kultur för alla, därför har vi skapat en lustfylld lättviktsshow som kan spelas utomhus, säger Nelli Kuljansivu, cirkusartist i Red Hot Condition.

Dagens samhälle är extremt koncentrerat kring att prestera, att vara effektiv och att framstå som perfekt. Vi förväntas vara supermänniskor på jobbet, som föräldrar, som vänner, i våra relationer och fortfarande ha energi kvar till gymmet för att dessutom se bra ut, menar Aaron Hakala och Nelli Kujansivu.

–Föreställningen kommer att kunna upplevas av såväl publiken som andra som råkar ha vägarna förbi. När vi uppträder med Red Hot Condition vill vi skapa en naturlig koppling till publiken och ge dem en stund av glädje, skratt och möjlighet att släppa allt runtomkring. Vi hoppas kunna öppna barnens ögon för ett alternativt sätt att leva och vara. Att de ska kunna se sig själva och andra på nya sätt som skiljer sig från de bilder som de matas med via sociala medier, säger Aaron Hakala, cirkusartist i Red Hot Condition.

Föreställningen är ett gästspel och en produktion av Company Afterclap. Aktuell med en turné med Riksteatern under hösten 2022.


Medverkande
Aaron Hakala  
Nelli Kujansivu  

Konstnärligt team
Idé, artister: Aaron Hakala, Nelli Kujansivu  
Regiöga: Jenni Kallo & Mirja Jauhiainen
Voice over: Matthew Pasquet
Musik, ljud: Aaron Hakala  
Kostym: Suvi Lepola, Nelli Kujansivu  

 
För turnéplan och mer information:
https://www.riksteatern.se/forestallningar/red-hot-condition/

För bilder och trailer:
https://mediabank.riksteatern.se/folder/225535/

 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf:Sofia Kallner
Fotograf:Sofia Kallner
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Aejlies och Riksteatern söker urfolkskonstnärer till Jårrh! – ett globalt residens för koreografi och rörelse1.12.2023 08:43:22 CET | Pressmeddelande

För första gången utlyser Riksteatern i nära samarbete med det samiska kulturcentret Aejlies ett konstnärsresidens i Tärnaby, med fokus på koreografi och rörelse. Genom utlysningen hoppas arrangörerna nå urfolkskonstnärer på flera håll i världen. – Genom det här residenset vill vi fortsätta att utveckla Tärnaby till en knutpunkt, inte bara för de samiska kulturyttringarna, utan för alla urfolk. Ett sammanhang där olika kulturer kan speglas och korsbefruktas, säger Oskar Östergren Njajta, verksamhetschef på Aejlies.

Sverigepremiär för sista delen i Gudlejonbelönade Christiane Jatahys skräcktrilogi10.11.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Guldlejonbelönade regissören och dramatikern Christiane Jatahy är tillbaka på Riksteatern med den sista pjäsen i sin trilogi. Efter tystnaden är en pjäs om motstånd berättad genom historien om två systrar och deras far, en bondeledare och aktivist som gav sitt liv för rättvisan. En föreställning som för samman teaterscenen med filmduken och fiktionen med verkligheten. Sverigepremiär 17 november i Stockholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum