We Effect

Kooperationen kraftsamlar för att möta den globala hungerkrisen

Dela
Det pågår en global hungerkris och en stor del av världen svälter. Samtidigt skärs det svenska biståndet ner och tidpunkten kunde inte vara värre. Därför har kooperationen gått samman för att stödja de miljontals människor som We Effect når med sitt arbete. – Kooperationen är en fantastisk förebild för övriga näringslivet, säger Anna Tibblin, generalsekreterare på We Effect, om det stora engagemanget från medlemsorganisationerna.

Konflikten i Ukraina påverkar hela världen. Värst drabbas de människor som redan befinner sig på marginalen. Inte nog med att de ska hantera konsekvenserna av covid19- pandemin och klimatförändringarnas – nu skenar även matpriserna till följd av kriget i Ukraina. FN:s generalsekreterare varnar för att 1,7 miljarder människor – en femtedel av jordens befolkning – riskerar att kastas ut i hunger och fattigdom.

I ett läge där hungersiffrorna är rekordhöga och det svenska biståndet skärs ner har We Effect och dess medlemsorganisationer mobiliserat en kampanj för att förhindra att hundratusentals människor inte drabbas av hunger.

– Vi tror på att göra saker tillsammans. Och den kraften är extra viktig när det gäller att bistå människor i nöd. Att minska hjälpen till de som redan har det svårt är inte rätt. Tillsammans med våra medlemmar och andra kooperativa företag vill vi göra vad vi kan för att bidra till en bättre värld, säger Lars Ericsson, vd för Konsumentföreningen Stockholm.

Kampanjen, som planeras fortsätta, har redan visat på stort engagemang och uppslutning. Kooperationen har gått ut i sina digitala kanaler, på hemsidor, sociala medier och i nyhetsbrev, för att be om stöd från medarbetare, kunder och medlemmar. Flera företag har också gått in med bidrag. Folksam, LRF, Lantmännen, OK och Konsumentföreningen Stockholm har tillsammans skänkt 3,3 miljoner kronor.

– Jag är otroligt stolt över att de kooperativa företagen går i bräschen och visar hur de konkret jobbar för en bättre värld. Kooperationen är en fantastisk förebild för övriga näringslivet. Tänk om alla företag kunde ta samma ansvar för en mer hållbar utveckling globalt, säger Anna Tibblin, generalsekreterare på We Effect.

Kontakter

Om

We Effect
We Effect
Östgötagatan 90
116 64 Stockholm

08-120 371 56https://www.weeffect.se/

We Effect arbetar för alla människors rätt till mat. Vi är den svenska kooperationens biståndsorganisation och verkar sedan 1958 för en hållbar värld, fri från fattigdom. Genom bonde- och bostadskooperativ stödjer vi fyra miljoner människor i 20 länder.

Följ We Effect

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från We Effect

Coops kunder i Konsumentföreningen Mitt samlade in 612 000 kronor till We Effects arbete för att bekämpa hunger!5.7.2023 15:43:40 CEST | Pressmeddelande

Det ska vara lätt att göra gott. Därför har Coop, tillsammans med biståndsorganisationen We Effect skapat ”Bistånd på köpet” för sina medlemmar. Det innebär att för varje köp en Coop-medlem som anslutit sig till Bistånd på köpet gör så går en liten summa till We Effects arbete för att utrota hunger genom hållbart jordbruk.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum