Enköpings kommun

Åsundagården blir boende för 70 ukrainska flyktingar

Dela
Den 8 augusti tar Åsundagården, ett tidigare omvårdnadsboende i Hummelsta, emot 70 stycken ukrainska flyktingar som nu blir kommuninvånare i Enköping.

Personerna som kommer till Åsundagården kommer närmast från ett av Migrationsverkets boenden i Strängnäs. Där har de väntat på att bli tilldelade en kommun i Sverige som ska bli deras nya hemkommun, vilket i detta fall blev Enköping. De kommer att bo på Åsundagården till dess att de har fått lägenheter i kommunen.

– Det känns bra att vi har förmågan att hitta lösningar på boende för ukrainska flyktingar, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Book (M).

Om du vill hjälpa till

Om du vill stötta eller hjälpa till på något sätt är du välkommen att höra av dig till lokala hjälporganisationer eller till kommunens kontaktcenter.

Läs mer på kommunens webbplats om att hjälpa till som privatperson

Nyckelord

Kontakter

Maria Söderlind
Tillförordnad chef, Integrationsenheten
Tel: 0171-62 72 57
E-post: maria.soderlind@enkoping.se

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum