Lidl Sverige

Lidl Sverige återkallar Vegansk dessert med smak av passionsfrukt, Caribbean Style – innehåller spår av nötter

Dela
Lidl Sverige återkallar Vegansk dessert med smak av passionsfrukt av varumärket Caribbean Style. Efter rutinanalyser har det visat sig att produkten innehåller spår av valnöt vilket inte framgår på produktens etikett.

För konsumenter som inte är allergiska mot nötter utgör produkten ingen hälsofara. Lidl Sverige ser mycket allvarligt på det inträffade och återkallar produkten omgående. Produkten har sålts i samtliga av Lidl Sveriges butiker.

Återkallande berör endast produkten:

Artikel: Vegansk dessert med smak av passionsfrukt

Förpackningsstorlek: 2 *100g

Märke: Caribbean Style

Bäst-före-datum: 2022-09-22

Andra produkter av märket Caribbean Style är inte drabbade. Lidl Sverige beklagar och ser allvarligt på det inträffade och utreder nu tillsammans med leverantören hur detta har kunnat ske, samt att något liknande inte sker igen. Konsumenter som köpt varan är välkomna att returnera den till närmaste Lidl-butik. Kunderna får självklart pengarna tillbaka, även utan uppvisande av kassakvitto.

Fakta Lidls kvalitetskontrollerspår
Förutom att Lidl Sveriges leverantörer är certifierade med IFS (International Featured Standard), BRC (British Retail Consortium) eller FSSC 22000 (Foundation Food Safety System Certification), utför Lidl Sverige regelbundna oanmälda kontroller på plats hos leverantörer som genomförs av ackrediterade institut. Vi går längre än vad lagstiftningen kräver och testar i tillägg alla produkter i externa ackrediterade laboratorium för att säkerhetsställa att våra produkter uppfyller högsta kvalitet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har vi utmanat marknaden. Idag har vi vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 204 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Boden i norr. Sammanlagt arbetar drygt 5000 personer på Lidl Sverige. Vårt huvudkontor ligger i Barkarbystaden i Järfälla kommun och vi har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

Följ Lidl Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidl Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye