Einar Mattsson

”Här vill jag vara med och bidra till att utveckla framtidens boende” — fredagsporträttet med Nathalie Dandeby

Dela
Med ett energifyllt lugn förmedlar Nathalie Dandeby kunskap och kompetens. Hon styrs inte utav sina rädslor, utan utmanar dem kontrollerat. Hon ser sig själv som en struktur-personlighet och älskar tydlighet, ordning och reda. Att jobba i fastighetsbranschen, med ständigt nya utmaningar, passar henne därför perfekt. Hon vet allt om flyttar, färgval på väggar och packning, för att inte tala om montering av möbler. Lär känna Nathalie i dagens porträtt:

Berätta lite kort om din yrkesbakgrund.
 – Efter att ha sommarjobbat under gymnasietiden på HR-avdelningen på HSB, halkade jag efter studenten in på förvaltningen där. Jag fick en timanställning som ambulerande förvaltningsassistent som i sin tur ledde till en fast anställning. Efter något år fick jag möjligheten att avancera och utbilda mig både till fastighetsförvaltare samt gå en projektledar-utbildning.

Hur hamnade du på Einar Mattsson?
 – Jag blev uppringd av en rekryterare som fått nys om att jag såg mig om för utvecklingsmöjligheter. Personen sålde in Einar Mattsson väldigt bra, både som arbetsplats och bolag. Det fångade mitt intresse och efter sedvanligt intervjuande så kändes det som ett självklart val när jag erbjöds tjänsten. Jag var gravid under rekryteringsprocessen och var nervös över att det skulle påverka mina chanser. Att jag anställdes höggravid visar med vilken långsiktighet man ser på sin personal här.

Vad vill du åstadkomma i din roll som förvaltare?
 – Här vill jag vara med och bidra till att utveckla framtidens boende. Det jag kan bidra med är att optimera och säkerställa kvalité i alla leveransers olika led. Jag är en strukturerad person som drivs av kvalitet och ordning och reda.

Vad är det med hus som du lockas av?
Varje fastighet och byggnad är unik vilket gör att förutsättningarna är olika. Du dyker ständigt på nya utmaningar, så du blir aldrig fullärd, vilket är otroligt givande.

Allt större delar av fastigheter digitaliseras och automatiseras. Hur kan vi dra fördelar av det?
 – Här finns oändliga möjligheter. Genom att digitalisera våra fastigheter kan vi skapa bättre förutsättningar att spara både tid, pengar och resurser som kan läggas på annat viktigt vi inte kan idag. Vi kan också underlätta och skapa flexibilitet för våra hyresgäster om vi exempelvis installerar digitala låssystem och bokningssystem och sammankopplar det med olika tjänster. Då kan vi underlätta deras vardag, när de slipper vara hemma för att eller släppa in ett paketbud eller till och med få hem matvaror till kylda fastighetsboxar, eller att enklare kunna boka tid i tvättstugan.

Vilka faktorer är de viktigaste för att få medarbetare att trivas och vilja utvecklas på en arbetsplats?
 – För mig är det viktigt med laganda och att ha kul på jobbet! Att jag känner att arbetsgivaren har förtroende för oss medarbetare. Att man ser individen. Vi alla behövs för att koncernen, kugghjulet, friktionsfritt ska kunna rulla framåt.
Sedan tror jag att det behöver finnas möjlighet till utveckling och att chefer följer upp att medarbetarna har motivation. När vi trivs gör vi ett riktigt bra jobb.

Berätta om din bästa dag på Einar Mattsson hittills.
 – Oj, finns många dagar att lyfta fram. En som värmer lite extra är när jag kom tillbaka första arbetsdagen efter föräldraledigheten. Då får jag höra från mina närmaste kollegor att kollegorna från Drifts-avdelningen tjoat högt och glatt att jag var tillbaka som förvaltare. Det fick mig att känna mig uppskattad och att jag gjort ett gott intryck.

Hur får vi lättrörliga yngre generationer att stanna längre? Hur ska vi locka generation X, Y och Z att arbeta för en av Stockholms största privata fastighetsägare?
 – Här tror jag att det är viktigt att belysa karriärmöjligheterna som finns här i den familjeägda koncernen. Att koncernen kan vara flexibel kring medarbetares önskningar och skapa möjligheter för medarbetare att kunna fortsätta utvecklas här, men kanske i ett annat bolag i koncernen.

Vad imponeras du av?
 – Det något speciellt med kunniga och pålästa människor som på ett nördigt sätt kan väldigt mycket om något. Det kan vara precis vad som helst, en förebild eller ett djur etcetera. Jag beundrar självaste passionen de har och tiden de lagt ner för att inhämta all kunskap. Det imponerar.

Hur ser du till att få intellektuell stimulans?
 – Jag har många samtal med nära och kära. Jag har sedan barnsben löst korsord, knep och knåp. Jag lyssnar gärna på poddar. Då rekommenderar jag ”P3 dokumentär”, som jag älskar. Det kan vara så att jag har lyssnat på alla avsnitt till och med mer än en gång ...

Är du en risk- eller trygghetsperson?
 – Jag skulle beskriva mig som en modig trygghetsperson. Jag gillar det trygga men vågar ändå utmana mig själv. Jag har ensam rest runt i Australien, Nya Zeeland, Singapore och Thailand i tre månader. Inför resan läste jag självklart på om tänkbara risker, vad jag skulle undvika och så, men jag vågade ändå.

När blir du arg, hur hanterar du det?
 – Först så bubblar det upp en hel del ord i mitt inre, sedan försöker jag neutralisera det med humor för att ganska snart släppa det och gå vidare. Det går över väldigt fort.

Berätta något som få vet om dig.
Jag har flyttat 27 gånger, så jag har blivit lite av en flyttexpert och en IKEA-möbel-ninja. Fråga mig vilken byrå som är bäst, jag har haft de flesta. Jag har testat de flesta färgerna när jag målat om rum i mina lägenheter. Allt ifrån lila, rött, svart, grått, turkost – jag har testat det. Numera är det vitt som gäller. Då kan jag bara byta inredningsdetaljer i olika färger. Det är lite lättare än att måla om.

Vilket är ditt bästa tips till kollegor att jobba mer effektivt?
Våga ompröva ditt arbetssätt. Arbeta alltid systematiskt, avsätt tid till att läsa på om de processer och rutiner som finns, och ge det tid. I början kan det upplevas tidskrävande tills man arbetat in arbetssättet. Processerna, rutinerna och checklistorna är till för att stödja och hjälpa oss jobba smartare och effektivare. Säg också till om det är något som inte fungerar. Alla blir gladare av att det blir smidigare och bättre.

Nyckelord

Bilder

Om

Om Einar Mattsson AB 
Einar Mattsson AB är moderbolag i en familjeägd bolagsgrupp som varit verksam på Storstockholms fastighets- och byggmarknad sedan 1935. Idag är Einar Mattsson Stockholms största privata ägare av hyresbostadsfastigheter och bland de mest aktiva projektutvecklarna av nya bostäder i regionen. Den kommande tioårsperioden kommer Einar Mattsson att uppföra 4 000 nyproducerade bostäder i egen regi. Koncernens förvaltningsbolag förvaltar cirka 15 000 bostäder åt en bred kundkrets av etablerade fastighetsägareBolagsgruppen omfattar även en verksamhet som arbetar med investeringar utanför kärninnehaven. 

 Läs mer om oss på www.einarmattsson.se och Facebook 

Följ Einar Mattsson

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Einar Mattsson

”Det är alltid lika spännande att hitta sätt att förbättra sig själv och resultaten” — fredagsporträttet med Cecilia Thand23.2.2024 10:00:00 CET | Blogginlägg

Omtyckt, serviceminded och kommunikativ är några av alla positiva attribut kring ROT-projektledare Cecilia Thand. Med stort intresse kring hållbarhet och en outsinlig källa av energi och positivism är det enkelt att samarbeta med Cecilia. Kärleken till äldre hus är påtaglig och antalet konserter hon besökt är slående. Lär känna Cecilia i dagens fredagsporträtt:

Från återbruk till förberedande av solceller – modernisering av balkonger och tak på Lilla Essingen21.2.2024 05:55:00 CET | Nyheter

På Lilla Essingen äger Einar Mattsson-koncernen flera fastigheter och på två av dem har tak och balkonger renoverats. Vi har även förstärkt och förberett taken för att kunna montera solceller. Balkongerna på Strålgatan 7 har återfått sitt historiska utseende med veckad plåt samtidigt som dagens säkerhetskrav uppfyllts och nytt ytskikt lagts på. På Strålgatan 11 kunde balkongerna återbrukas.

”Vi är ett transparent, trovärdigt bolag med stor omtanke och lång erfarenhet” — fredagsporträttet med Niklas Svensson16.2.2024 10:00:00 CET | Blogginlägg

Med en lugn och trygg blick möter du Niklas Svensson, en av våra entreprenadingenjörer. Med en fot i skärgården, ibland som kapten på en båt, och den andra bland byggkranar, så balanserar Niklas upp livet. Han är stolt över Einar Mattssons högkvalitativa bostäder och koncernens långsiktighet. Här berättar han mer om sitt jobb och sig själv i dagens fredagsporträtt:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye