Riksteatern

Den finländska succégruppen FORK till Sverige

Dela
Det blir en exklusiv turné med nio föreställningar när succégruppen FORK från Helsingfors kommer till Sverige och Riksteatern om två veckor. Den instrumentlösa pop- och rockshowen Pink Noise by Fork spelades framgångsrikt under en månad vid årets upplaga av Edinburgh Festival Fringe och gruppen gjorde dessutom ett bejublat framträdande i Dalhalla utanför Rättvik i början september. Sverigepremiär för Pink Noise by Fork blir det i Gävle 24 september.

Glamour, oväntade hits och frivillig allsång avlöser varandra i showen som kombinerar briljant sång med träffsäker humor och självironi. Den moderna musikindustrin personifieras i fyra glammiga divor som med ljusshow, videoprojiceringar och pyroteknik förändrar bilden av a cappella. Pink Noise by Fork har spelats för fulla salonger sedan våren 2009 på Svenska Teaterns stora scen i Helsingfors. Kostymerna i föreställningen är designade av den finländska toppstylisten Minttu Vesala.

Sedan 2004 har den finländska gruppen FORK turnerat internationellt och framträtt ibland annat Dubai, USA, Monaco och Estland. Gruppen har gett ut tre album och nominerades år 2008 och 2009 inom Contemporary A Cappella Recording Awards (CARA), USA för bästa pop/rocklåt, bästa originallåt och bästa pop/rockalbum. Förra året spelade de på Södra Teatern i Stockholm.

FORK består av Jonte Ramsten, Kasper Ramström, Mia Hafrén och Anna Asunta. Showen spelas på engelska.

Turnéplan Pink Noise by Fork hösten 2011: Gävle 24/9, Umeå 26-27/9, Boden 29/9, Östersund 2/10, Västerås 4/10, Motala 5/10, Skillingaryd 7/10, Falköping 8/10

Pressbilder och mer information finns på: http://www.riksteatern.se/pinknoise (http://www.riksteatern.se/pinknoise)

Pressröster:

"Pink Noise är smartare och framför allt roligare än de flesta rockkonserter man sett, en epokgörande show... det här är ren entertainment med stora lungor och ännu större hjärta" HBL

"Går ni på bara en enda show i år, glöm Madonna. Go Fork!" Västra Nyland

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta: Erica Espling, pressansvarig Riksteatern 070-528 99 15 Om Riksteatern

Kontakter


Bilder

Om

Riksteatern
Riksteatern



Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye