Riksteatern

Sirqus Alfon gör Sveriges modernaste humorshow

Dela
I höst tar Sirqus Alfon ett stort steg och lyfter sin nya högteknologiska show till helt nya mediala tevehöjder. Japansk gameshow möter lokal-teve-kanalen. I den interaktiva showen vill Sirqus Alfon revolutionera teatertekniken och publiken är helt i fokus när gruppen nu fått chansen att göra ett storskaligt ”teveprogram” på en teaterscen. Världspremiär blir det i Sirqus Alfons hemstad Norrköping 11 oktober. Pressvisning på Riksteatern i Hallunda, fredag 7 oktober kl 10:00-11:30.

I Sirqus Alfon TV drömmer bossen Babham Halim om en egen supershow och nu ska han äntligen få chansen. Ett amerikanskt tevebolag har bett om ett pilotavsnitt. Dessvärre visar det sig att en person inte vill att Babham ska lyckas och börjar förstöra showen i hemlighet. Det som kan gå fel kommer att gå fel - på klassiskt Alfonsmanér - allt framfört med livemusik. - Det är första gången vi gör en så här stor show, både idémässigt och tekniskt! Vi har insett möjligheterna med teknik, helt nya dimensioner har öppnats för oss i en helt ny inramning. Det blir ljus-, ljud- och projektionsteknik utöver det vanliga. Som Lady Gaga! Vi är inte längre det skraltiga gatubandet, nu gör vi megashow också, säger Erik Rosales, alias Babham Halim i Sirqus Alfon. Med hjälp av projektioner, laser och en 55 kvadratmeter stor teveskärm blir Sirqus Alfon TV en humorshow som inte liknar något annat på en svensk scen. Publiken är medskapare och kan till exempel sms:a in till föreställningen och bli uppringd under pågående show.

Fakta Sirqus Alfon Sedan 1997 har Sirqus Alfon experimenterat med scenkonst som bygger på åskådarnas deltagande, från gatan, klubbarna och festivalerna till varietéerna och teatrarna. Under åren har gruppen utmanat genom att blanda genrer, uttryck och inte minst ljus- ljud- och projektionsteknik.

2005 gjorde Sirqus Alfon sin första turné med Riksteatern och har därefter gjort ytterligare två. Gruppen har i Riksteaterns regi medverkat på flera stora sommarfestivaler och turnerat med JAM Allstars. Under åren har Sirqus Alfon byggt upp en trogen fanskara nationellt och internationellt.

Sirqus Alfon vann Publikens Pris på Berlin Lacht, International Street Festival 2004 och turnerar frekvent runt i Europa. I augusti 2009 tog Sirqus Alfon Fringefestivalen i Edinburgh, världens största scenkonstfestival, med storm. De gjorde 21 bejublade spelningar på 21 dagar. I september 2010 spelade de föreställningen Spirit of Innovation under en månad för tiotusentals besökare på världsutställningen i Shanghai. Sirqus Alfon TV - SATV Regi: Johan Toorell Medverkande skådespelare/musiker: Babham Halim: Erik Rosales Evje Åhlsten: Henrik Strindberg Emilio Åhlsten: Martin Östman Tracy Powers: Angela Wand Kalle/Greenman: Kaveh Akaber Hohner Victory: Markus Jägerstedt Turnéplan Sirqus Alfon TV hösten 2011: Norrköping 11/10, Motala 13/10, Eskilstuna 19/10, Falkenberg 21/10, Varberg 22/10, Kalmar 25/10, Växjö 28/10, Hässleholm 30/10, Linköping 2/11, Stockholm Södra teatern 15-16/11, Södertälje 17/11 Turnén fortsätter våren 2012. Pressbilder www.riksteatern.se/press (http://www.riksteatern.se/press)

Filmat material finns tillgängligt från 10 oktober, kontakta pressansvariga för inloggningsuppgifter till Riksteaterns ftp.

För mer information och intervjuförfrågningar kontakta: Erica Espling, pressansvarig Riksteatern 070-528 99 15 Om Riksteatern

Kontakter


Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Urfolkskoreografer utforskar futurism och kulturella mellanrum i residenset Jårrh i Dearna (Tärnaby)23.5.2024 11:57:50 CEST | Pressmeddelande

Nu står det klart vilka som blir de första urfolkskonstnärerna i Aejlies och Riksteaterns nya koreografiresidens Jårrh i Dearna (Tärnaby). I juni anländer Baden Hitchcock från Australien, med rötter från Papua New Guinea och öregionen Torres Strait, för att på plats utforska begreppet ”urfolksfuturism”. I juli är det dags för koreografen Tanja Andersson från Ubmeje (Umeå) med rötter i Sápmi och Tornedalen, att inleda ett samarbete med kompositören Ánndaris Rimpi.

Dansfest om queera begär på sommarturné i Sverige6.5.2024 10:11:04 CEST | Pressmeddelande

Tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Med fokus på queera dansminnen lyfts den gemensamma dansens roll i exilen. Föreställningen spelar under sommaren på festivaler runt om i Sverige och tar bland annat plats mellan partiledartalen i Almedalen. Ett samarbete mellan Riksteatern och konstgruppen Ful.

Tragikomiskt drama inspirerad av rysk skådespelarlegend5.4.2024 10:27:44 CEST | Pressmeddelande

Joutsenlauluni/Min svanesång är inspirerad av den verkliga historien om Valentina Karavajeva, en av Rysslands kändaste skådespelare. Efter hennes död hittades en filmkamera och videoband. Karavajeva hade sina sista 20 år i livet spelat in Ninas monolog ur Tjechovs Måsen – om och om igen. Joutsenlauluni/Min svanesång är regisserad av Jotaarkka Pennanen efter manus av Lissa Urpelainen och Lauri Sipari. På scen som den åldrande skådespelaren står Aliisa Pulkkinen. Premiär 10 april Tumba.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye